Det er ingen tvil om hvem som har fått mest oppmerksomhet under Skandia Cup på Lade denne uka. Laget som trolig har reist lengst for å delta, er Barcelonas G12-lag.

Les mer: Barcelona stjal showet

De talentfulle fotballspillerne ble raskt publikumsyndlinger med sitt hurtige og treffsikre pasningsspill. Ifølge Adressa.nos reporter på den første kampen mot Saltdalskameratene var det en slående likhet i spillestil med det som verdensstjernene på A-laget til Barcelona presterer. Denne kampen vant spanjolene 5-0.

- I ekstase

Onsdag ettermiddag hadde Freidig G11 fått ordnet en vennskapskamp mot det mye omtalte laget fra Barcelona. Selv med ett år ekstra på baken klarte ikke de unge talentene å score mer enn ett mål mot Freidig. Trondheimslaget derimot, de scoret tre mål, og var i himmelen.

- Guttene var i ekstase etter kampen, og det er trolig den eneste sjansen i livet hvor de får spille mot Barcelona, sier Freidig-trener Jarl Tysnes stolt.

Det pasningssikre Barcelona-laget ble møtt av et Freidig-lag som hadde lagt igjen respekten i garderoben, og som gikk ganske rett på mål.

- Vi sprang like mye som dem, og presset dem høyt. Vi vant ballen før de rakk å etablere spillet sitt, sier Tysnes.

Utespillere på Barcelona måtte også to ganger ty til hands for å stoppe Freidig. Den første gangen reddet en utespiller på streken med hånda, og den andre gangen var det innenfor 16-meteren. Vi ble snytt for to straffer, og det tror jeg Barcelona-treneren var enig i, sier Tysnes.

Bonus å vinne

Før kampen var guttene spent på møtet med selveste Barcelona. Flere av spillerne på Freidig følger med Barcelona FC, og de var mest fornøyde med å bare få møte dem. At det i tillegg skulle bli seier, var ren bonus.

- Det var en bra prestasjon, og det ble stilt på begge laglederbenkene da vi satte inn 3-1-målet, forteller Tysnes.

Freidig-laget som møtte Barcelona besto av spillere fra flere G11-lag, og prestasjonen blir enda større siden mange av spillerne aldri har spilt med hverandre før.

- Dette var stort for dem, oppsummerer treneren.

Malvik spilte uavgjort

Malvik ILs G12-lag imponerte også stort i møtet med Barcelonas håpefulle. De ledet nesten hele kampen, men spanjolene fikk et straffespark på overtid, og dermed ble stillingen 1-1.

Tilskuer Ivar Sørensen forteller at Malvik presset Barcelona ut av stilen fra første spark på ballen, og viste en formidabel arbeidsmoral.

- Tidvis spilte Malvik imponerende god fotball. Det var ingen tvil om at gjestene fra Katalonia hadde gode tekniske ferdigheter, og de spilte seg i andre omgang til noen gode sjanser, forteller Sørensen.

Freidig og Barcelona møttes til vennskapskamp onsdag ettermiddag, og kanskje noe overraskende så vant trondheimslaget 3-1. Foto: JARL TYSNES
I god sportsånd hilste Freidig- og Barcelona-spillerne på hverandre før kamp.
Freidig-spillerne Jens, Johannes og Patrick kan skryte av at de har scoret mål på Barcelona. Foto: PRIVAT
Barcelonas G12-lag møtte skikkelig motstand i et Freidig-lag som var på hugget. Foto: PRIVAT
Freidig og Barcelona møttes til vennskapskamp onsdag ettermiddag, og kanskje noe overraskende så vant trondheimslaget 3-1. Foto: TORMOD SELBEKK