Klær er et velkjent interessefelt for kvinner. Følelsen av at vi ikke har noe å ha på oss, til tross for rikholdige klesskap, er også velkjent. Jeg er ikke spesielt forfengelig. Likevel kjenner jeg sterkt på at egentlig er det klærne som er den største bøygen mot at jeg skal ha lyst til eller greie å gjennomføre prosjektet med å sykle til jobben!

Vi har ingen dresscode på NTNU. Folk kler seg akkurat så pent eller avslappet de føler for. Selv om jeg stort sett bare sitter alene på kontoret de fleste arbeidsdager og ikke møter andre folk enn mine nærmeste kolleger til lunsj, så har jeg ikke spesielt lyst til å gå rundt i svett treningstøy hele dagen.

Om morgenen skifter jeg fra pysj til treningstøy. Samtidig må jeg pakke ned jobbtøy i en vanntett sekk sammen med passende sko og en matpakke. (Siden jeg har så mye klærstyr å tenke på har jeg så langt ofte glemt matpakken!) Vel fremme på jobb er neste utfordring å finne en garderobe, og så henge treningstøyet til tørk utover hele kontoret.

Etter vel utført arbeidsdag må jeg igjen skifte til treningstøy og pakke ned jobbtøyet. Vel hjemme igjen må jeg igjen skifte til tørt tøy før jeg lager middag, og samtidig henge treningstøyet til tørk utover stua.

Siden jeg ikke er spesielt forfengelig har jeg til nå valgt å sykle i slitte ulltrøyer, en stor og arvet vindbukse som også verner mot regn, og en goretex-jakke jeg fikk til bursdagen. Selv om jeg bor i allværsjakke-byen Trondheim og ikke er spesielt forfengelig er jeg likevel ikke komfortabel med å bruke goretexjakke og -sko som accessoirer til de enkle og komfortable kjolene jeg foretrekker å bruke på jobb.

Ikke bare har jeg havnet midt i en fashion-krise, jeg er også ganske oppgitt over å måtte skifte antrekk så mange ganger i løpet av en dag! Må jeg virkelig se sporty ut for å bli sprek?

Her har klesprodusentene et stort uutnyttet potensiale! Vi trenger treningstøy som ikke bare er pent og praktisk til treningsstudio-bruk. Gi meg praktisk treningstøy, fra innerst til ytterst, som også tørker opp svetterender,fjerner svettelukt og samtidig er pent nok til at jeg føler meg vel med å bruke det på jobb og hjemme!

Hvordan takler du treningstøy/jobbtøy-konflikten?