Norges superstjerne fikk se det røde kortet da syv-åtte minutter gjensto av kvartfinalen mot Paris Saint-Germain.

Sagosen og Harald Reinkind (28) ble Champions League-mestere for Kiel i 2019/20. Nå ryker sjansen til å forsvare det.

Etter å ha pådratt seg sin andre utvisning for kvelden på stillingen 32–26 til Paris Saint-Germain, viste Sagosen en tommel demonstrativt opp. Det tolket dommerne som en protest - og belønnet ham med rødt kort.

Kampen handlet om hvilket lag som skulle gå til Köln og det såkalte Final Four - sluttspillet i håndballens Champions League, der de fire beste lagene i Europa møtes til dyst.

Kiel vant 31–29 i hjemmekampen etter at den beskjedne nordmannen Harald Reinkind hadde smelt inn ti mål. Sagosen var syk og spilte ikke da.

Det var et vanvittig tempo i kampen, spillerne gikk rett i strupen på hverandre, og det ble servert håndball på øverste hylle. Målvaktene var bortimot sjanseløse. Kiels supermålvakt Niklas Landin var langt under normalt nivå.

Sander Sagosen scoret på syv av 12 forsøk, mens Reinkind noterte fire mål på syv skudd.

Det sto 16–15 til Paris Saint-Germain ved pause etter at det franske laget hadde først hele omgangen og på meste vært tre foran. Sander Sagosen var altså tilbake etter å ha vært ute i et par kamper med sykdom. Han var kanskje litt preget av det - men det handlet også om at PSG var veldig opptatt av nordmannen når de skulle forsvare seg. Derfor skulle det ta drøyt 20 minutter før han kom på scoringslisten i kampen.

Harald Reinkind startet 2. omgang strålende med to kjappe mål. På 22–20 til PSG ordnet Sagosen to-minutters utvisning til franskmennenes Nedim Remili. Den tidligere lagkameraten skjelte ut Sagosen og mente at han overspilte situasjonen.

Ut over i 2. omgang hadde PSG stort sett ledelsen med to mål - og kom opp i tre mål første gang på 26–23 midtveis. Deretter dro PSG fra og økte til femmåls ledelse. Og etter hvert også seks.

Sagosen forlot Paris Saint-Germain for snart ett år siden. Champions League-returen onsdag var det første møtet med gamleklubben - etter som han var syk da lagene møttes i Kiel.

Heller ikke de fire nordmennene i Flensburg får spille Final Four. De vant riktignok med fire mål over Sebastian Barthold og hans lagkamerater i Aalborg - men danskene hadde fem mål å gå på fra den første kampen.

Det betyr at begge storklubbene i nord-Tyskland er slått ut. Kiel vant da Final Four for sesongen 2019/20 endelig ble spilt i romjula.

Sander Sagosen skal spille OL i juli og august. Det blir bare en ukes ferie fra Bundesliga er slutt til den norske OL-samlingen starter. Christian Berges mann drar etter planen til Japan den 12. juli.

Kvartfinaler 2. kamp:

Paris Saint-Germain (Frankrike) – Kiel (Tyskland) 34-28 (sammenlagt 63-59), Flensburg-Handewitt (Tyskland) – Aalborg (Danmark) 33-29 (sammenlagt 54-55).

Spilles torsdag: Veszprém (Ungarn) – Nantes (Frankrike) – første kamp 28-32, Barcelona (Spania) – Mesjkov Brest (Hviterussland) – første kamp 33-29.

Vinnerne til finalehelgen i Köln 12. og 13. juni.