Nå blir Pernilla Solberg sjef over dem begge.

Hun bekrefter selv til VG at hun blir president for rally-VM-kommisjonen i det internasjonale bilsportforbundet.

– Det blir kul, fastslår hun.

– Gromt, mener mannen Petter Solberg. Han er «bare» visepresident i førerforeningen - og sånn sett underordnet sin kone.

Deres sønn Oliver Solberg (22) kjører rally-VM i den nest «grommeste» klassen.

Nå blir mamma sjefen.

– Jeg er ikke opptatt av at jeg er kvinne og blir leder for denne kommisjonen. Jeg er opptatt av både jenter og gutter får bedre muligheter til å satse på rally, sier Pernilla Solberg til VG.

– Jeg blir en kontaktperson for alle deler av rallysporten - teamene, arrangørene, førerne, kartleserne, bilfabrikkene ... Det handler om å snakke med så mange som mulig før beslutningene blir tatt.

– Hva tenker du om fremtidens rally-VM?

– Håpet er å få inn flere bilfabrikker. Debatten går om fremtiden er elektrisk eller hybrid. Det er vanskelig å si hva som er riktig. Også bilfabrikkene er usikre.

Pernilla Solberg er valgt ut fra sin store erfaring, blant annet som rallyfører og teamsjef for Petter Solbergs VM-satsing i rallycross - som ga flere VM-titler.

FIA-president Mohammed Ben Sulayem har nominert i alt fem kvinner til viktige roller.

– FIA er opptatt av å øke antallet kvinner i ledende stillinger, og disse siste utnevnelsene, basert på meritter og profesjonell troverdighet, er et viktig skritt i vår innsats for å oppnå dette, sier han ifølge dirtfish.com.