Etter en nokså tung start på sesongen, hvor Ruud ikke klarte å vinne to strake kamper på hele 139 dager, virker det som 24-åringen fra Snarøya nå har fått fart på sakene.

Etter et åpningssett hvor nordmannen gruset sin serbiske finalemotstander og vant overlegent 6–2, fulgte det et langt jevnere andre sett på den solrike grusen i Portugal.

På stillingen 2–2 vartet nordmannen opp med dette slaget som fikk Eurosports kommentator, Sverre Krogh Sundbø, til å ta av:

– Backhanden til Casper er et monster i dag. Kecmanovic spiller fantastisk forsvarsspill, men hva hjelper vel det? En helt rå backhand, konstaterte Krogh Sundbø.

I sett nummer to var kamphanene, som også er kjent som doublepartnere og gode venner, nesten uatskillige. Ingen klarte å bryte hverandre og dermed gikk det til tiebreak i finalen av sesongens første grusturnering.

Der var Ruud sterkest, og dermed var karrierens tiende ATP-tittel i boks, samtlige såkalte ATP 250-turneringer.

GODE VENNER: Sammen har den norsk-serbiske duoen konkurrert i blant annet Australian Open, French Open og US Open. Foto: Erik Johansen / NTB

Finaletriumfen gir han 250 rankingpoeng, samt 980 000 kroner i premiepenger. Poengene Ruud får fra turneringen gjør at han mandag vil passere russiske Daniil Medvedev på verdensrankingen, og innta posisjonen som verdensfirer.

Ruuds triumf gir han forhåpentligvis en god følelse inn mot neste uke når et av årets høydepunkter i grussesongen, storturneringen Monte-Carlo Masters, starter.

Nordmannen er fjerdeseedet og går derfor automatisk videre fra åpningsrunden. Hans første motstander i turneringen blir derfor enten Marton Fucsovics eller nederlandske Botic van de Zandschulp, som har vist seg som en hard nøtt å knekke for Ruud tidligere i karrieren.