Fredag kveld var Jordal Amfi rikelig fylt opp for en ny sesong. Men det var gjestene som jublet først, Anton Holm ga Frisk Asker ledelsen etter drøyt seks minutter. Og Vålerengas tidligere trener Roy Johansen kunne smile bredt som Frisk Asker-trener.

TILBAKE PÅ JORDAL: Roy Johansen (t.h.) er nå Frisk Asker-trener. Her fra fredagens kamp mot Vålerenga. Foto: Lise Åserud / NTB

– Vi var kanskje litt nervøse i starten, sier Vålerenga-keeper Tobias Breivold til TV 2.

Han ble kåret til hjemmelagets beste spiller i sesongåpningen, og ga laget terningkast fire for kampen.

TV 2-ekspert og VGTV-profil Erik Follestad ga Vålerenga terningkast fem etter kampen.

Johan Henrik Oscar Eriksson utlignet før første pause.

Det var god stemning i hallen, publikum klappet og sang. Og etter nærmere 37 minutters spill sendte Martin Røymark hjemmelaget i ledelsen. Tre minutter inn i tredje og siste periode økte Mathis Olimb for Vålerenga.

Ifølge TV 2 var NHL-speidere på plass på Jordal for å se 17-åringen Stian Solberg som er et av Norges største hockeytalenter.

ØKTE: Mathis Olimb satte inn 3–1 scoringen i tredje periode. Foto: Lise Åserud / NTB

4–1 ble en perle av en scoring, da finske Mika Partanen scoret i overtallsspill. Han smalt pucken av sted fra distanse og satte den oppe i krysset. Da steg sangen igjen på Jordal Amfi.

Åtte minutter før full tid fikk gjestene straffe men, men Tobias Johansen Breivold reddet. Og da raknet det litt, Petter Andersen ble utvist for høy kølle og satte seg sammen med Christian Vethe Bye utvisningsboksen. Vålerenga kunne spille fem mot tre i et drøyt minutt. Men hjemmelaget fikk ikke pucken i mål i det overtallsspillet.

Stavanger Oilers slo Ringerike Panthers 4–0 tidligere fredag kveld.

Elitehockeyligaen fortsetter med første runde lørdag, da spiller Sparta mot Lillehammer og Comet tar imot Lørenskog.

SCORING: Vålerenga feiret at Martin Røymark sendte hjemmelaget opp i 2–1. Foto: Lise Åserud / NTB