– Jeg mener du bare låner rekorder. For hvor lenge? Man vet ikke, sier Karsten Warholm på en pressekonferanse dagen før Diamond League-stevnet i Monaco.

Der skal han løpe side om side mot rival Alison dos Santos (23) for første gang siden VM i fjor da Warholm endte nest sist i finalen etter et skademareritt.

– Det er nok bare et tidsspørsmål, sier Warholm om verdensrekorden sin på 400 meter hekk.

– Når du løper mot noen superbra, vet du at du må pushe. Vi har ikke luksusen å kontrollere vår egen tid. Hvis det er raskt eller ikke, det er hva det er. En dag vil rekorden bli slått, du vet bare ikke når. I morgen eller en gang i fremtiden. Medaljene er noe du alltid vil ha, mens rekorden er noe som vil bli slått en gang, fortsetter Warholm.

– Det er en ny æra nå. Det løpes fortere nå enn hva det har gjort historisk sett.

Dos Santos – gullvinneren fra VM i Eugene – har ennå ikke løpt 400 meter hekk i konkurranse i år. Brasilianerens personlige bestenotering på øvelsen er 46,29 – 35 hundredeler bak sin fire år eldre norske konkurrent.

Den regjerende verdensmesteren sier han drømmer om den to år gamle verdensrekorden.

– Vi snakker om det i teamet. Det kan skje i morgen, i Budapest-VM eller i OL. Vi kan ikke spå om det skjer innen uker eller måneder. Vi vet at vi må løpe fort, sier dos Santos.

23-åringen – ikledd en Real Madrid-drakt for anledningen – peker på Warholm da han får spørsmål om hvem som er den raskeste hekkeløperen akkurat nå.

Han løp 44,73 i comebacket forrige helg i Silesia på 400 meter flatt, men fredag er det hekker i løpebanen.

En annen Warholm-rival, Rai Benjamin, er ikke oppført på startlisten til fredagens stevne.

Klokken 20:04 fredag løper Warholm og dos Santos som nevnt mot hverandre for første gang denne sesongen. Du kan se løpet på NRK1.