I siste run leverte han en 1620 som sikret pallplassen. Han hadde hånden nedi snøen, men fikk høy nok score til at han gikk inn på andreplass i Big Air-konkurransen i Georgia.

– Det var spennende. Det var en krig i dag. Det var veldig bra forhold og vi har hatt veldig flaks med været her, sier Mons Røisland til VG.

Han fikk halve treningen spolert etter fallet og fryktet at hele konkurransen ville ryke.

– Jeg aner ikke om det er brudd, men det føles ikke helt riktig. Vi fikk teipet og gipset den stiv rett før jeg skulle kjøre. Det var definitivt noen frustrerende tanker i toppetasjen der en liten periode. Jeg er veldig happy for at jeg kunne gjennomføre, sier Røisland.

– Var det aktuelt å stå over?

– Med en gang det skjedde så var det en tanke som traff, men så fant jeg ut at det bare var å stive den av. Jeg hadde så sinnssykt lyst til å kjøre siden jeg følte meg så hjemme på brettet i dag. Jeg hadde en skikkelig godfølelse og hadde så lyst til å gi det en sjanse.

– Jeg angrer ikke nå, ler Røisland.

SØLVVINNER: Mons Røisland vant sølvmedalje også i OL i Beijing i fjor. Foto: Christine Olsson/TT

Han endte 20 poeng bak japanske Taiga Hasegawa på gullplass. Sveitsiske Nicolas Huber tok bronsen.

26-åringen startet strålende med 89 poeng i sitt første forsøk og lå på 2.-plass etter første run. Dessverre ble det fall i hans andre forsøk, men det hadde ingenting å si da han vartet opp med 68,25 i sitt siste og avgjørende run.

I finalen ble kjørernes to beste poengsummer slått sammen til deres avgjørende score.

Det var Norges andre VM-medalje i snowboard. Tidligere har Marcus Kleveland sikret VM-gull i slopestyle. Han røk imidlertid ut i torsdagens kvalifisering.

Dombås-gutten fikk høyere poengsum enn fire av de fem som sikret finaleplass fra det andre heatet, men det hjalp ikke. Vinneren av slopestylefinalen tidligere i VM ble stående med 11.-plass i VM.

Klokken 12.10 er det klart for en ny Big Air-konkurranse, denne gangen i freeski. Det sendes på V Sport+ og Viaplay.

Tidligere har Birk Ruud tatt VM-gull i slopestyle, hvor Christian Nummedal tok sølvmedaljen.

Johanne Killi tok også sin første internasjonale medalje i slopestyle.