Det har blitt stadig mer vanlig å se på tribunen – barn som kommer på stadion med plakater med forespørsel om å få drakten til en av spillerne. Det ønsker den danske storklubben FC København å få en slutt på. Torsdag la de ut en melding om at de ikke ønsker å se disse plakatene kommende sesong.

«Beslutningen baseres på at det ikke er mulig for spillerne eller klubben å imøtekomme alle ønskene. Vi ender derfor opp med å skuffe mange barn, som kommer på kamp med en forhåpning om å få en trøye», skriver klubben på deres hjemmeside og legger til:

«Antallet plakat har steget markant de siste sesongene, og vi har dessverre veldig mange barn som får en dårlig opplevelse ved å ta med plakat. Samtidig blir spillerne satt i en vanskelig situasjon, fordi de ikke får oppfylt ønskene og blir dermed satt i et dårlig lys, siden de må si nei til de mange forespørslene».

FCK følger dermed i fotsporene til den nederlandske klubben Ajax, som bannlyste denne type plakater sommeren 2022. Den tsjekkiske klubben Slavia Praha gjorde det samme i vinter, men av en annen grunn:

«Etter samtaler med våre supportere har vi bestemt oss for å bannlyse disse plakatene. Vi har dessverre lagt merke til at en organisert gruppe utnytter barn til å stå med disse. Draktene blir deretter lagt ut for salg på nettet», skrev klubben på deres nettsider i februar.