– Jeg er bare ærlig. Det går helt fint hvis folk blir irritert, sier Kerr.

Den britiske mellomdistanseløperen er ikke redd for å si hva han mener. Etter VM-finalen i august kalte han Jakob Ingebrigtsen «respektløs» etter nordmannens kommentarer etter løpet.

I desember skapte han overskrifter igjen. Kerr uttalte at «hvis ikke Jakob Ingebrigtsen innser at han har noen svakheter, så vil han ikke vinne gull på 1500 meter neste år».

– Jeg påpekte bare svakhetene hans. Jeg tror ikke han skjønte det, forklarte Kerr i et intervju med The Guardian før helgen.

I tillegg mener han at han er bedre enn Ingebrigtsen når løpsfarten ikke styres av en hare.

– Jeg synes han har noen mangler når det kommer til manerer også. Jeg sier ikke at jeg er bedre til å løpe på tid enn ham, fordi det vet jeg ikke. Men når mesterskap skal avgjøres, er jeg den beste utøveren i verden.

Nå er han igjen ute og bruser med fjærene i et lengre intervju med Sky Sports, som har vært på hjemmebesøk hos det britiske OL-håpet. VM-seieren ga mersmak.

– Det var rent adrenalin og lidenskap de siste 200 meterne, sier Kerr til Sky Sports.

Jakob Ingebrigtsen måtte ta til takke med sølvmedalje på 1500-meteren i VM. Kerr tror at det samme kan skje i sommerens OL i Paris.

– Hvis jeg løper til personlig bestenotering så vil det være den raskeste OL-finalen noensinne, sier Kerr, som etter en lengre resonnement sier:

– Jeg har løpt sesongbeste og fått personlig bestenotering i hver VM- og OL-finale siden jeg slo gjennom. Det viser meg at jeg er veldig stabilt god på det høyeste nivået sammenlignet med andre som ikke har vært like jevne, sier Kerr.