Ruud er klar for semifinale etter en overbevisende seier i kvartfinalen mot Benoît Paire. Det måtte riktignok et tredje avgjørende sett til, før Ruud vant med sifrene 6–2, 5–7, 6–3.

– Det var en vanskelig kamp, og det er det alltid mot Paire. Han spiller veldig urytmisk, og server til tider veldig bra, sier pappa og trener, Christian Ruud, til VG.

– I lengden ble Casper for sterk for han. Vi er fornøyd med nok en seier, og semifinaleplass i morgen.

  • Hele Swiss Open sendes på Discovery+. VG+ Sport viser Casper Ruuds kamper i Generali Open neste uke.

Nordmannen kom til turneringen som tredjeseedet, men etter at førsteseedede Denis Shapovalov og andreseedede Roberto Bautista begge røk ut i åttendedelsfinalen, er Ruud nå den største favoritten til å vinne turneringen i Sveits. At fjerdeseedede Cristian Garin røk ut i kvartfinalen gjør ikke mulighetene til Ruud noe dårligere.

Faktisk er Ruud den eneste av de seks som var best seedet før turneringen som står igjen før semifinalene. På papiret er serbiske Laslo Djere den tøffeste motstanden for Ruud på vei mot turneringsseier. Han er rangert som den 52. beste spilleren i verden.

– På papiret er Casper en klar favoritt nå, men Djere er farlig. Han har vunnet ATP 250-turneringer før, i tillegg til en 500-turnering. Han er god, sier Christian Ruud.

– Vi er gira på å vinne selvfølgelig, og muligheten er der.

Ruud kan først møte Djere i en eventuell finale søndag. Først venter lørdagens semifinale mot tsjekkiske Vit Kopriva, som slo ut Shapovalov tidligere i uken. Kopriva er rangert som nummer 249 i verden. Ruud er rangert som nummer 14.

– Vi vet ikke så mye om motstanderen, men han vant 6–1, 6–2 mot en topp 100-spiller i dag. Ranking teller ikke så mye i tennis. Det er en spiller i god form, og blir en tøff batalje, sier pappa Ruud.

Turneringen i Gstaad er en ATP 250-turnering. Forrige uke vant Ruud Swedish Open, som også er en ATP 250-turnering.

FRANSKMANN: Benoît Paire er rangert som den 49. beste spilleren i verden. Foto: PETER SCHNEIDER / KEYSTONE

Ruuds kvartfinale mot franske Paire var deres tredje møte. Ruud hadde vunnet begge de to tidligere kampene, sist i åpningskampen i French Open i slutten av mai.

Ruud rundspilte franskmannen i det første settet, som han vant 6–2. I det andre settet slo Paire kraftig tilbake, og vant det tette settet 7–5. I det tredje og avgjørende settet var Ruud igjen overlegen og vant 6–3.