Sist høst ble Bergen tildelt sykkel-VM i 2017. Nå er forberedelsene til byens største idrettsarrangement noensinne i full gang.

Mandag meldte BT at Norges Cycleforbund har utnevnt et styre i det nyopprettede selskapet Bergen 2017 AS. Styret ledes av Mona Hellesnes (avtroppende fylkesordfører) og har Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) som et av medlemmene.

Under det nye styret skal det være en organisasjon som jobber med VM på daglig basis. Den vil bli presentert på det nye styrets første møte, kommende mandag.

Disse vil sitte i organisasjonen

Allerede nå vet BT at VM-organisasjonen vil bestå av følgende fem personer:

  • Harald Tiedemann Hansen, sykkelpresident.

  • Erik Halvorsen, sjef for Bergens VM-søknad.

  • Eli Orre, 2. visepresident i Norges Cycleforbund.

  • Torjus Larsen, eks-proffsyklist og sentral i VM-søknadskomiteen.

  • Heikki Dahle, spesialrådgiver i Norges Cycleforbund.

Det er sykkelpresident Tiedemann Hansen som vil lede organisasjonen. Etter det BT kjenner til, vil han fortsette i sin topprolle i forbundet, ved siden av arbeidet i VM-organisasjonen. I sykkelforbundet skal dette ha vært vurdert som uproblematisk.

Like før nyttår uttalte Heikki Dahle følgende om organisasjonen som nå opprettes:

— Vi må lage en organisasjon som er smidig og dedikert. Folkene som skal jobbe med dette i to og et halvt år fremover, må ha det i ryggmargen.

- Drømmejobb

Dahle har, som resten av sine VM-kolleger, jobbet tett med mesterskapet i lang tid allerede. Erik Halvorsen som var søknadssjef, begynte VM-arbeidet i Bergen kommune i 2011. Han har hele tiden vært klar på at han kan tenke seg å fortsette arbeidet med VM.

— Dette er jo drømmejobben, sa Halvorsen under fjorårets VM i Spania.

Den foreløpig eneste kvinnen i organisasjonen, Eli Orre, har foruten vervet i sykkelforbundet bakgrunn som daglig leder for Nordsjørittet.

— Det jeg brenner for er bredden, de unge som nettopp er begynt å sykle - og mosjonistene, har hun uttalt i et tidligere BT-intervju.

Organisasjonens kommende leder, Tiedemann Hansen, vil ikke kommentere BTs opplysninger om organisasjonens sammensetning. Men han snakker gjerne om styret som mandag ble konstituert av forbundet.

— Vi har kommet frem til et veldig kompetent styre som har god og bred bakgrunn. Vi er veldig fornøyde. Sykkelbakgrunnen er også godt ivaretatt, selv om den ikke er viktigst i denne sammenhengen, sier han.

Dette er styret

Som BT kunne fortelle mandag, består styret i Bergen 2017 AS av følgende personer:

  • Mona Hellesnes, avtroppende fylkesvaraordfører (V)

  • Terje Søviknes, ordfører i Os (Frp)

  • Tore Hordnes, friidrettsleder

  • Hans Petter Gulbrandsen, sykkelleder

  • Yvonne Hetlevik, næringslivsleder og syklist

  • Svein Aage Valen, advokat

Den mest profilerte av dem, Terje Søviknes, ser frem til å jobbe med VM.

— Det blir en spennende og ny utfordring, litt på siden av det jeg driver med til vanlig. Jeg fikk en forespørsel og har vanskelig for å si nei. Vi har en filosofi i Os som går ut på å si ja til alt som vi ikke har gode grunner til å si nei til, sier han.