Den 37 år gamle bergenseren sier at det forbudte stoffet som Det franske antidopingmyndigheter fant i en urinprøve fra 31. august har vært en godt bevart hemmelighet frem til nå.

Han forteller til NRK hva det sto i brevet:

– Det sto videre at jeg er suspendert fra alt. Jeg får ikke lov til å løpe konkurranser. Jeg får ikke lov til å være i nærheten av et idrettsarrangement. Jeg kan ikke drive treningsveiledning, som jeg gjør ved siden av løpingen. Jeg kan få en bot opp til 45.000 euro. Livet mitt falt fullstendig i grus, forteller han til kanalen.

Angermund er ennå ikke dømt i saken.

Det var stoffet chlorthalidone som ble funnet i urinprøven. Også B-prøven var positiv. Angermund sier til NRK at han frykter noen bevisst kan ha lurt i ham stoffet.

Instagram har Angermund også offentliggjort nyheten.

«Jeg er en ren utøver», melder han og skriver litt senere:

«Jeg oppfordrer alle til å utvise forsiktighet og vennlighet, uavhengig om du tror meg eller ikke».

Han opplyser selv om at det er et vanndrivende middel, som er på forbudslisten fordi det kan skjule andre stoffer. Det bekreftes av Astrid Gjelstad i Antidoping Norge overfor NRK.

– Det står på dopinglista fordi det kan brukes til å skjule annen dopingmisbruk, for når man øker urinproduksjonen, kan det også tynne ut konsentrasjonen av ulovlige stoffer, sier hun.