Basketball-søstrene fra Miami, Haley og Hanna (22), har over 700.000 følgere hver på Instagram og 4,5 millioner følgere på sin felles Tiktok-konto.

Etter college-karrieren har de sopt inn penger på sponsoravtaler.

De har nemlig medvirket til en artikkel i Free Press, der overskriften er:

Direkte oversatt: «College-idretten i USA har et lekker dame-problem».

Sportshistoriker Louis Moore fra Grand Valley State University mener i artikkelen at de mest suksessfylte kvinnelige utøverne i collegeidrett ikke er de beste på banen, men snarere dem som ser bra ut.

Nå kritiserer tvillingene både Moore og Free Press, som publiserte artikkelen.

I et Twitter-oppslag skriver Hanna Cavinder blant annet:

– Artikkelen forringer ikke bare våre prestasjoner innen sport og business, den fremmer en oppfatning av at hardtarbeidende, kreative og drevne kvinner bare kan klare seg godt om de anses for attraktive.

– Han klarer ikke å anerkjenne de unge jenter/kvinner som følger oss og som vi jobber så hardt for å inspirere. I stedet reduserer han oss til «hot girls», skriver Hanna Cavinder.

Hun mener at artikkelen er «åpenbart sexistisk» og «nå må vi forsvare unge kvinner» mot «menn som vil redusere deres potensial til deres fysiske utseende».

New York Post-kommentator Kirsten Fleming mener imidlertid at Cavinder-jentene bommer grovt.

Under tittelen «Cavinder-tvillinger er ikke lekre jenter-ofre - de er kontrollfreaker» skriver hun blant annet:

– Cavinder-tvillingene ble ikke lurt. De ble rett og slett tvunget til å se filmen sin med en annen som regissør, heter det.

De to medelte etter 2022/2023-sesongen at de ville gi seg med basketball - og ifølge agenten tenker de nå å begynne med profesjonell wrestling innen organisasjonen WWE.