Haugan kjørte to drømmeomganger onsdag kveld, men det holdt akkurat ikke. Tyske Linus Strasser snøt 27-åringen for sin første verdenscupseier.

Det ville også blitt Norges første seier i verdenscupen denne sesongen. Det er en tradisjon som går langt tilbake:

Hvert eneste år siden 1988/89-sesongen har Norge tatt minst én seier i verdenscupen i alpint.

Den gang sprengte Ole Kristian Furuseth grensene og startet gullalderen for alpinsporten i Norge. Den tidligere slalåmspesialisten «reddet» også i 1995 rekken av år med førsteplasser da han vant sesongens siste renn i Bormio 19. mars.

Det var sist gang Norge sto uten seier på dette tidspunktet av sesongen.

TIDLIGERE TOPPALPINIST: Ole Kristian Furuseth (t.h.) sammen med Lasse Kjus i 2013. Foto: Eriksen, Per-Kristian / NTB

– Det er ikke en krisedårlig sesong, men vi teller bare seier på en måte – fordi vi er så gode i skisport her, sier tidligere alpinist og Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt til VG.

– Det er litt tilfeldigheter som gjør at man ikke vinner, men man skal ikke skylde på det for lenge i idretten. Det er alltid en eller annen grunn. Det er rom for forbedring, ingen tvil om det, sier Aamodt.

Sportssjef Claus Ryste mener den stolte tradisjonen med minst én seier i året ikke er det viktigste for laget:

– Det er ikke noe vi har fokus på. Vi kjemper knallhardt for å være med å konkurrere om pallplassen i hvert skirenn. Det er mye igjen av sesongen og vi jobber knallhardt videre. Timon leverte et kjemperenn i dag, og Sander i går, påpeker sportssjefen og sikter til Haugans annenplass onsdag og Alexander Steen Olsens fjerdeplass tirsdag.

– Jeg er ikke bekymret, men 29 år lyver ikke, sier Ole Kristian Furuseth om statistikken.

Etter Furuseth la slalåmskiene på hyllen, sørget blant annet kontinuitetsbærere som Aamodt, Lasse Kjus, Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen for at kjeden aldri er blitt brutt.

– Vi er stolte av den «attacking viking»-perioden. Det hadde vært veldig spesielt å ikke vinne ett renn i år, innrømmer Aamodt.

– Jeg tror det er muligheter fortsatt. Men nå mistet vi lagkaptein Kilde, så det gjør det litt vanskeligere. Vi overlever å bryte den rekken, men det hadde vært gøy å videreføre den. Med det laget som er nå tror jeg det ramler inn etter hvert, men man kan selvfølgelig få en sesong med stang ut. Med så mange gode er det rart hvis vi ikke klarer én seier, mener Aamodt.

De siste sesongene har det ikke vært mangel på verdenscupseiere og i fjor leverte det norske landslaget tidenes beste sesong med 42 pallplasser og 16 seiere for kvinnene og herrene kombinert.

Så langt i år har Norge tatt null seiere.

– Vi kan ha blitt litt bortskjemte de siste årene med et veldig eksepsjonelt godt lag, egentlig helt siden Jansrud, Svindal og Kristoffersen. De vant halvparten og mer i noen sesonger, sier tidligere alpinist Kjetil André Aamodt til VG.

– I år har det vært litt stang ut. Kilde er skadet. Lucas Braathen har lagt opp. De to beste vi hadde, sammen med Henrik som ikke er i like god form i år. Det er de som har dratt inn mange seire. Jeg er ikke kjempebekymret, men vi har blitt veldig bortskjemte, mener Aamodt.