- De er ikke vant til å spille med så mange tilskuere, men vi synes det er hyggelig med oppmerksomhet. Dersom spillerne skal spille for førstelaget en gang i fremtiden så må de venne seg til dette, sier Barca-trener Sergi Moncusi til adressa.no.

Trolig har det aldri vært flere tilskuere tilstede på en 7'er kamp på Skandia Cup. Før kampen var Barcelonas talentfulle 12-åringer så godt som omringet av både store og små som ville se laget varme opp til kamp. Da kampen ble sparket igang var både kort- og langsidene fulle av tilskuere. På nabobanene var det så godt som folketomt.

Spilte som stjernene

Det var Saltdalkameratene som fikk den første store sjansen i kampen. Men så begynte Barcelona å trille ball. Likheten var slående med hvordan vi er vant til å se Barcelonas verdensstjerner spille fotball.

Ballen gikk hurtig frem og tilbake mellom spillerne, bare korte pasninger langs bakken, yttersidepasninger og raske vendinger av spillet. Etter hvert kom også målene, men Saltdalkameratene fikk sine sjanser og ble aldri utspilt.

Til slutt vant Barcelona 5-0, og trener Moncusi var godt fornøyd.

- Vi begynte å spille mye bedre da regnet kom og gresset ble vått, for du vet, i Barcelona liker vi å spille fotball langs bakken, oppsummerte han etter kampen.

Barcelona skal også møte Utleira, Trond Sing, Malvik 2 og Freidig i løpet av turneringen.

Saltdalkameratene gledet seg til kampen mot Barcelona, men før kampen fryktet spillerne at det ville bli mye forsvarsspill. Trener Karl-Henrik Olsen (til høyre) sier at spillerne har sett fram til kampen lenge. Foto: MARIANN DYBDAHL
Barcelonas G12-lag fikk stor oppmerksomhet da de spilte sin første kamp i Skandia Cup på Lade i dag. Her gir Sergi Moncusi (til høyre) de siste instruksjonene før kampen mot Saltdalkameratene. Foto: MARIANN DYBDAHL