Rødde ble dermed det siste trønderlaget i Ivers-dekningen til å ta sin første trepoenger da formsvake Stjørdals-Blink ble hardt straffet. Georg Flatgård sto for tre av scoringene da laget fra sør-Trondheim vant 4-1 på Stjørdal i 16.mai-runden i 2. divisjon. Men det var en annen Rødde-spiller som ble kåret til Dagens Ivers.

Stjørdals-Blink - Rødde 1-4 (1-2)

Målsjanser: 4-7

2.divisjon, avd 4, 5.runde. Nye Blinkbanen

ca 80 tilskuere

Mål: 0-1 Georg Flatgård str (19), 1-1 Sondre Stokke str (23), 1-2 Niklas Lyngvær Iversen (31), 1-3 Flatgård str (56), 1-4 Flatgård (86)

Dommer: Karl Fredrik Røsok, Kolstad Fotball - 7

Gule kort: Ivar Skjerve, Stjørdals-Blink

Rødt kort: Petter Holltrø, Stjørdals-Blink

Stjørdals-Blink: Holder et temmelig lavt tempo i den bakre fireren, flytter ikke beina og blir fullstendig tatt på senga på høyresiden. Gir bort for mye rom der Rødde er sterke, på deres offensive venstreside. Får først straffe imot, deretter en ny opprulling med scoring som resultat, før de ved et under slipper unna et tredje baklengs. Har motvind ved å få Tronhus ut med skade og Petter Holltrø korrekt utvist, men imponerer med moral og vilje offensivt. Gir seg ikke og beviser igjen at de har høyere kvalitet jo lenger frem på banen de kommer. Sondre Stokke og Mats Lillebo imponerer med gode ferdigheter, man kommer seg rundt på kantene og makter å holde en stor presshøyde selv med ti mann. Likevel blir det for oppstykket, lite dynamikk, det blir mye en og en og det ebber ut i få trekk og mye balltap.

Rødde: Thomas Valø avgjør fullstendig for Rødde. Skaffer straffe, serverer Niklas Iversens lekre 1-2-scoring og serverte Georg Flatgård på sølvfat på tampen av omgangen. Laget var opptatt av å utnytte hjemmelagets svakheter, komme rundt på kant og gå i krigen - en kampplan som fungerte. Likevel er det ingen praktkamp av Rødde, som opptrer mer fornuftig og gjerrig defensivt enn de pleier. Forsvarslinja gjør få feil og har god balanse. Moralen i laget virker bra og kommunikasjonen mellom spillerne er mer konstruktiv enn den høylytte kjeftingen de har hatt på hverandre tidligere.

NB: Geir Arne Kristiansen drar nok en gang hjem fra Stjørdal i triumf. Som Tiller-trener rykket han opp der i 2010 og vant opprykkskampen mot samme lag høsten 2013.

Dagens Ivers: Thomas Valø, Rødde

Vurdert av Marius Schjei Dahl

Stjørdals-Blink (3-5-2):

Christopher Tronhus 3 (Vebjørn Skreide fra 46. 4)

Ole Jørgen Karstensen 3

Petter Holltrø 3

Magne Staven Larsen 4 (Marius Augdal fra 46. 4)

Ivar Skjerve 4

Lars Husby 5

Alexander Victor Nynes 5

Tom Rune Hønnås 4 (Jørgen Sollihaug fra 63.)

Markus Hermo 5

Sondre Stokke 6

Mats Lillebo 6

Rødde (4-3-3):

Erik Sivertsen 6

Ole-Johan Skrede 5 (Erlend Sørhøy fra 69.)

Mikal Haugen Bjørnstad 6

Christian Eggen Rismark 6

Jørn Andre Hugdal 5

Niklas Iversen 6

Mats Oliver Bjerkan 5 (Martin Berdal fra 82.)

Eirik Valla Dønnem 6

Magnus Bjerke 5

Georg Flatgård 7 (Ståle Singstad Stegavik fra 88.)

Thomas Valø 8

Strindheim- Nardo   1-1 (1-1)

Målsjanser: 6-5

2.div avd 4

Tilskuere: 185

Mål: 0-1 Magnus Aasarød (15.min), 1-1 Joakim Andersen (31.min)

Dommer:  Robert Eggen  4

Gult kort:  Strindheim: Erik Nerland, Jonas Altinus,. Nardo: Martin Lundal, Joakim Solem

Strindheim: Nære 1-0 minuttet før 0-1 da Andersen headet like utenfor. Glapp sentralt i markering ved 0-1. Men Andersen fikk revansje da han headet inn Ryes presise corner til 1-1. Dominant i banespill og sjansestatistikk i 1.omg. Kom seg rundt på vingene og Andersen var en trussel i lufta på dødball. Mistet energien og ga fra seg initiativet i 2.omg. Ble for upresise i pasningsspillet, men kunne avgjort da Reginiussen fant bakrom og misset alene med keeper.

Nardo: Scoret på sin første sjanse. Nektet vertene å spille seg ut bakfra ved å stå høyt ved igangsetting bak. Falt samlet ned med laget på egen halvdel ved vertenes etablerte spill, men slet på sidene i forsvar hvor vertene ofte skapte farligheter. Markerte dårlig på dødball. Bedring i duellspillet i 2.omg. Mer etablert spill og økt skaperevne da Aasarød ble involvert og tok over banespillet uten at det ble belønnet med tre poeng.

Dagens Ivers: Magnus Aasarød, Nardo

NB: Nyopprykkede Strindheim er fortsatt ubeseiret så langt.

Vurdert av Tor Asle Kleveland

Kampkarakter: BRA

Strindheim (4-2-3-1)

Magnus Rønnekleiv Lenes 5

Erik Nerland                  4

Lars Ramstad                 5

Fredrik Kosberg             5

Christ Yvan Oulahi        3

Stian Romslo Torgersen  5

Jonas Altinus                    5

(Richard Lund 68.min)

Christian Reginiussen      4

(John Pelu 80.min)

Jefter Kwaah Osafo     5

Joachim Andersen       5

Andreas Rye                      5 (Ricardo 68.min)

Nardo (4-3-3):

Bence Steer       5

Christoffer Engen 4

Lars Arne Togstad   6

Mathias Lia Carlsen 5

Martin Lundal          4

Magnus Aasarød  6

Arton Ademi        5

Albert Berbatovici 5

Joakim Solem   5

Magnus Edvardsen 4

Martin Johnsen  4

Byåsen – Træff 0-1 (0-0)

Målsjanser:        9-3

2.divisjon avd. 2, menn. 5.runde.

Byåsen Arena.

102 tilskuere

Mål: 0-1 Espen Outzen (90.+3 min)

Dommer: Kent Ove Hammer, Kolstad Fotball 6

Gult kort: Espen Langørgen, Ørjan Valstrand, Byåsen. Ronny Fredriksen, Sivert Beinset, Ruben Vågen, Træff.

Byåsen: Klare favoritter mot et relativt svakt Træff-lag, men slet med å leve opp til favorittstempelet i starten. Hadde mye ball mot en lavtliggende motstander, men dårlig tempo og for mange tversoverpasninger ødela rytmen i angrepsspillet. Dermed kunne Træff forsvare seg komfortabelt. Men da Byåsen fikk fart på ballen i kontraspillet, ble det langt farligere. Med tempo, færre balltouch og fremoverrettet tankegang oppstod store rom i mellomrom og på kant. Det burde resultert i scoring, men enten sto tverrliggeren eller keeper i veien. Trøtte Træff-spillere serverte store kontringsmuligheter i 2.omgang, men unøyaktighet i siste pasning eller ikke minst i avslutningsøyeblikk gjorde at det utrolig nok ikke ble scoring på ni målsjanser, hvorav seks meget store. Da gikk det som det ofte går i fotball. Træff scoret på en av to kontringssjanser på overtid da keeper Tronsetås glapp et innlegg ned i føttene på motspiller Outzen.

NB! Byåsen-veteran Torgeir Dahle, som ga seg foran årets sesong, var den eneste av 53 tippere som fikk rett resultat på speakers måltipskonkurranse. Spørsmålet er om han sover godt isin flunkende ny sovepose (premien).

Dagens Ivers: Ole Gunnar Øien

Kampkarakter: BRA

Vurdert av Eirik B. Grønning.

Byåsen (4-2-3-1):

André Trondsetås 3

Ulrik Havnsund 4

Ørjan Valstrand 5

Håvard Karlsen 5

Espen Langørgen 4

Ole Gunnar Øien 6

Ivar Furu 5

Martin Grong Risan 3

Arne Gunnes 5

Sindre Ohrstrand 3 (Emil Mørkved fra 75.)

Jonathan Rinne 4

Træff (4-4-2):

Andreas Viken Beinset - Anders Hagset Stavnesli (Ronny Farstad Fredriksen fra 46.), Stian Samdal, Ruben Vågen, Marius Neergarrd – Morten Wenaas, Simon Markeng, Eirik Heltne (Sivert Viken Beinset fra 62.), Stian Berg Rødal (Simen Tangen fra 83.) – Espen Schøn Øutzen, Bjørnar Eltervåg