Tirsdag spiller Jo Inge Berget og Malmö FF sin første kamp i Champions League, borte mot Zlatan Ibrahimovic og Paris Saint-Germain.

Nordmannen har opplevd stor suksess den siste tiden, både i Sverige og på det norske landslaget. Adresseavisen var på plass under Malmös treningsøkt fredag formiddag, fire dager før storkampen i Paris.

– Vi har veldig lyst og er sultne. Det er veldig bra samhold her. Vi har lyst til å gå i krigen for hverandre og det trenger vi når vi møter antatt bedre lag, sier 25-åringen.

– Vil savne Diomande

Mens svenskene venter på mesterligakampen i Paris spilles det som kan regnes som seriefinale hjemme i Norge, når Rosenborg tar imot Stabæk i kveld. Berget mener svært mye skal til om gullet ikke havner i Trøndelag.

– Det ser veldig tøft ut for Stabæk. Jeg tviler på at RBK skal tape så mange poeng på slutten. Stabæk har vært veldig avhengig av Diomande. Han har gjort mye for dem og jeg tror de kommer til å merke at han er borte, sier Malmö-spilleren som avgjorde for Norge i hjemmekampen mot Kroatia.

Den tidligere Lyn-, Udinese-, Strømsgodset-, Molde-, Cardiff-, og Celtic-spilleren gjør det klart at han håper på Stabæk-seier på Lerkendal.

SE RBK-MAGASINET

– Avgjort hvis RBK vinner

– Det er klart at for spenningen i seriens skyld så hadde det vært morsomt om Stabæk vant. Hvis ikke er det avgjort.

Mens Malmö har kvalifisert seg for Champions League for andre år på rad, skal Rosenborg ut i Europa League kommende uke.

– Bra for norsk fotball

– Hvordan tror du styrkeforholdet er mellom Rosenborg og Malmö nå?

– Det er vanskelig å si. Rosenborg har vært veldig gode i år, og det blir spennende å se hvordan de klarer seg i Europa. De har havnet i en tøff gruppe. Det er artig at både Molde og Rosenborg er med i Europa, for det trenger norsk fotball. De blir ikke noe møte mellom oss og Rosenborg i år, men begge har vært gode. Det er vanskelig å si hvem som er best, men nå er det vi som er i Champions League, minner Berget om.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ledet sine spillere i siste forberedende økt i går formiddag før storkampen i kveld. Han har full forståelse for at alle ikke-trøndere ønsker seg Stabæk-seier.

– Det lever vi fryktelig godt med, sier han til Adresseavisen.

Kåre: – Vi slår Stabæk

Nå har RBK-spillerne fått et lite pusterom under landslagspausen, etter et meget tøft kampprogram de siste par månedene. De kommende ukene er det fullt kjør igjen, med to kamper i uka.

– Guttene klarte å skvise ut så mye som mulig i kampen mot Tromsø. Jeg var redd for den kampen, for da kunne vi ha gått på en smell. I førsteomgangen var vi dårlige, men etter pause hadde vi bra kontroll, sier Ingebrigtsen om oppgjøret som endte 1–1 på Alfheim.

– Nå er spillerne igjen oppladet. Vi går inn i en periode hvor vi gleder oss. Det er mulig vi gledet oss til det var slutt i forrige periode, sier RBK-sjefen, som mener sitt lag skal vinne i kveld.

– Vi taper ikke, det nekter jeg å tro. Vi skal ikke gjøre det. Vi skal være så gode at vi slår Stabæk.

foto
Jo Inge Berget (i midten) juber for 1-0-målet mot Kroatia sammen med Markus Henriksen og Even Hovland. Foto: NTB SCANPIX
foto
Kåre Ingebrigsten er klar på at Rosenborg skal vinne toppoppgjøret mot Stabæk. Her på gårsdagens trening på Lerkendal. Foto: BIRGER LØFALDLI