Det ble en jevn kamp, men da det gjaldt som mest viste Casper Ruud seg som den beste spilleren mot Dusan Lajovic (33), som er rangert som nummer 55 i verden.

Far og trener Christian Ruud fikk ikke selv sett kampen, siden han er på vei til Los Angeles for å møte Casper Ruud før de senere turneringene i USA.

– Det var en god seier. Rapporten fra trenerteamet i Acapulco forteller at det var en godt gjennomført kamp av Casper, sier Christian Ruud til VG.

Nordmannen spilte det man nesten må kalle et sjeldent offensivt førstesett, der han kom opp til nettet flere ganger. Ruud som vanligvis trives best lenger bak i banen fikk god uttelling de gangene han kom opp til nettet.

På stillingen 5–4 til Ruud brøt han serven til serberen og det første settet var dermed i boks.

Det neste settet ble enda jevnere. På stillingen 6–5 til Ruud returnerte nordmannen, og nok en gang var han sterkest da det gjaldt som mest. Ruud brøt serven og vant dermed 7–5 i det andre settet og kampen.

Ruud har vist lovende spill den siste tiden etter å ha kommet til finalen i 250-turneringen i Los Cabos. Det gjorde at han klatret én plass opp på verdensrankingen og ligger nå på 11. plass.

Kun noen dager senere etter finaletapet valgte han altså å stille opp i 500-turneringen i Acapulco. Etter tre sett slo han Christopher Eubanks og gikk dermed videre fra første runde.

Storturneringer som Indian Wells og Miami Open skal begge spilles i mars. Disse er begge masters-turneringer.

I neste runde står Ben Shelton på motsatt side. Store navn som Stefanos Tsitsipas og Holger Rune er også klare for kvartfinale. Ruud har mulighet til å møte dansken i en eventuell semifinale.