Det er den mektige Red Bull-rådgiveren Helmut Marko (80) som kommer med disse uttalelsene.

– Vi må sette oss ned med «Checo» nå. Vi vet hva han kan, men han er ikke der akkurat nå, sier Red Bull-sjef Christian Horner til motorsporttotal.com.

– Vi har tre førere hos AlphaTauri neste år (Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda og Liam Lawson), og Lawson er reservefører for fire biler. Altså kan det skje en del i fremtiden, sier Marko.

– Lawson kommer til å sitte i en Formel 1-bil, før eller senere. Det er bare en logisk følge av det som har hendt i høst, fortsetter Marko - med henvisning til at Lawson har imponert som innstepp for skadede Ricciardo.

Om dagens Red Bull-duo - som består av verdensmester Max Verstappen og Pérez, sier han til F1-insider:

– Akkurat nå mangler vi alternativ. Hadde vi hatt det, hadde Pérez kanskje hatt problemer.

Sergio Pérez misset i kvalifiseringen til Qatar Grand Prix og kom ikke til Q3, så krasjet han i sprinten og i hovedløpet holdt han seg ikke innenfor linjene, slik at det ble 15 sekunders straff. Han var nummer ti i mål. Det holder ikke i Red Bull.

– Vi trenger virkelig at «Checo» finner formen og sikrer 2. plass i VM. Det er så frustrerende at han tar bare ett poeng, sier Horner.

Red Bull har bare 74 poeng på de tre siste løpene, mens McLaren har 104 og Ferrari 70.

– Nå er det bare én fører som er nær ved å henge med Max, det er Fernando Alonso, hevder Marko.

Alonso har kontrakt med Aston Martin - men det er uro i det teamet fordi Lance Stroll granskes av FIA og det ryktes at pappa Lawrence Stroll skal vurdere å selge sine aksjer i teamet.

Max Verstappen har allerede sikret seg VM-tittelen i 2023.