Dario Colognas eks-sjef vil ha en mer utfordrende jobb enn den hun fikk tilbudt da hun nylig sluttet som trener for det sveitsiske herrelandslaget.

Langrennsdelen i det sveitsiske skiforbundet ønsket endringer, og da var det ikke plass til trønderen i sjefstrenerstolen.

– De ville ha en kursendring og ny struktur for kommende fireårsperiode, med flere sveitsere i sentrale posisjoner, forklarer Hetland.

Meråkerkvinnen ble tilbudt å fortsette for samme arbeidsgiver bare i en mer administrativ rolle med et smalere ansvarsområde enn tidligere.

– Jeg har lyst til å utvikle meg videre og følte stillingen var et steg tilbake. Jeg trenger en jobb som er utfordrende nok og der jeg får brukt meg skikkelig, sier hun.

Rådgivning

Hun vet ennå ikke hvor veien videre går, og har bestemt seg for å bruke sommeren på å finne ut hva hun vil gjøre framover.

– Jeg vet ikke om jeg vil jobbe med idrett eller i næringslivet. Inntil videre jobber jeg med mindre prosjekter gjennom mitt eget firma, som jeg har drevet siden før jeg flyttet til Sveits, forteller hun.

Hetland driver med rådgivning i næringsliv og idrett, og er blant annet manager for Marit Bjørgen.

– Det er interessant å jobbe både innen idrett og næringsliv, sier hun.

Hetland har imidlertid bestemt seg for å ta en pause fra trenerrollen. Hun utelukker ikke at hun vil jobbe med idrett, men da på andre områder enn som operativ trener.

– En gang i fremtiden kan det imidlertid absolutt være aktuelt å ta et trenerengasjement igjen, sier legger hun til.

Cologna-suksess

I løpet av den fireårsperioden hun har vært sjefstrener for de sveitsiske utøverne har det selvfølgelig vært både opp- og nedturer. Høydepunktet er hun ikke i tvil om: årets Sotsji-OL.

– Vi lyktes veldig godt, og alle langrennsløperne våre nådde sin beste form for sesongen i de ukene vi var i Sotsji, forklarer Guri Hetland.

Hun legger til at de to gullene til Dario Cologna var fantastiske høydepunkter. 90 dager etter at Dario pådro seg en alvorlig ankelskade og måtte opereres, klarte han å nå helt til topps i OL.

– Det var en utrolig sterk prestasjon som det lå utallige treningstimer og en enorm vilje bak. Å få være delaktig i den prosessen, var utfordrende, lærerikt og spennende. Det å se Dario gå inn til gull på skiathlon i Sotsji er den råeste opplevelsen jeg har hatt som trener, forteller Hetland.

Oslo-VM ble nedtur

Men det har vært dager på skirenn i løpet av de siste fire årene der de ikke har lyktes.

– Den største nedturen var nok VM i Oslo i 2011, for der lyktes vi ikke i det hele tatt. Vi slet med dårlige ski og fant aldri ut av det, sier hun.

Langrennstreneren er fortsatt bosatt i Davos i Sveits, selv om sjefstrenerjobben er avsluttet.

Guri Hetland hadde suksess med blant andre Dario Cologna under årets OL i Sotsji. Foto: KIM NYGÅRD, Adresseavisen