Kristian Tettli Rennemo har trua på at de kan gjøre det bedre den kommende sesongen.

Denne uken er laget på åpen fellessamling i Meråker med Team Veidekke Trøndelag og andre seniorløpere fra Trøndelagsregionen.

– Jeg blir litt fraværende i starten av personlige årsaker, men målet er å få med meg de to siste dagene, sier Rennemo.

Han forteller at de hadde et ønske om å få til en samling med Team Veidekke Trøndelag, og derfor passet det ypperlig da Rennemo og gjengen så invita-sjonen til en åpen samling med flere skiløpere fra regionen.

– Det er positivt å trene med andre løpere for da kan vi utveksle erfaringer, sier Rennemo.

Han mener også det er positivt for den fysiske biten med ei samling med flere utøvere enn de selv har på laget.

– Vi kan kjøre litt tøffere økter, gå i heat og ha spesifikk trening med tanke på innspurt, sier han.

Satser

Team Leksvik Elite ble dannet i fjor vår og består av fire utøvere som satser på langrenn. Første sesong gikk ikke som de hadde håpet på, og de satser derfor ett år til.

– Vi hadde en skuffende sesong i fjor. Det var noen lyspunkter, men vi presterte ikke som vi håpet på, sier Rennemo.

I år har de lagt om litt på treningsopplegget, og kjører mer staking og lange turer. De har nemlig latt seg inspirere av Team United Bakeries.

– Vi har vært med dem på trening og kjent hvordan nivået deres er når det gjelder staking, og vi har fått ny giv og nye impulser.

Vanskelig å være få

Kristian Tettli Rennemo forteller at laget hans trener mer i år, og har blant annet lagt inn lange rulleskiturer i programmet. Han sier det ser bra ut, og har trua på at flere fra laget kan gå veldig fort på ski til vinteren.

– Vi vil hevde oss i toppen, sier han.

Flere og flere utøvere som står utenfor landslaget danner egne lag, men ifølge Rennemo er det ikke alltid like lett å være et lite lag.

– Utfordringen er organiseringen, sier han, som har tatt på seg hovedansvaret i Leksvik Elite Team OneWay.

De er nødt til å skaffe sponsorer, utstyr og den slags, som krever tid og ressurser. Han var tid-ligere en del av landslaget, der alt det organisatoriske ble tilrettelagt. Samlingsinnkallinger ble sendt ut, flybilletter sendt i posten og alt av klær var klart.

– Det var bare å passe på klokka og være på rett sted til rett tid, sier han.

Sportslig sett ser han ingen problemer med å være få på laget, selv om de er ekstra sårbare om en eller flere skulle bli syke i forkant av en samling eller lignende.

Sponsorene blir med

Da de skaffet sponsorer ved oppstarten av laget i fjor vår, signerte de fleste en toårsavtale. Dermed blir sponsorene, med unntak av én, med dem videre inn i neste sesong.

– Bedrifter og folk i Leksvik har vært flinke til å støtte opp om oss. Det setter vi veldig stor pris på, sier Kristian Tettli Rennemo.

Leksvikingen er stolt av at de har fått til et lag i Leksvik og håper de kan nå de sportslige målene sine til vinteren.