I år blir det ingen finalefest i Skandia Cup på Lerkendal stadion. På et stabsmøte i går kveld bestemte ledelsen i turneringen seg for å flytte alle finalene til Lade. Årsaken er at eliteseriekampen Rosenborg - Sandefjord ble flyttet frem fra søndag til lørdag 3. juli klokken 18.00, fordi den sendes som tippekamp på NRK.

RBK sier nei

- Vi må bare respektere at Rosenborg ikke ønsker at det skal spilles kamper inne på Lerkendal samme dag som de skal møte Sandefjord på samme bane, sier turneringsleder Svenn Egil Langlete til adressa.no.

Før turneringen startet var det bestemt at 4 av de 8 finalene kunne spilles på Lerkendal, og at de 4 siste finalene skulle spilles på kunstgresset ved Brakka. Ledelsen i Skandia Cup håpet også at de siste lagene kunne få utdelt pokalene sine inne på Lerkendal rett før kampen, men slik ble det altså ikke.

Usikkert vær

Værvarselet for lørdag spår at det kan komme en del regn. Det er en viktig årsak til at Rosenborg ikke ønsker at det blir spilt kamper før de selv skal i aksjon.

- Ny finalearena er Lade 5. Vi lover å lage en flott ramme rundt kampene, og nå jobber vi med dette frem til lørdag. Det positive er at alle lagene nå spiller på samme sted og får lik behandling. Da Lerkendal ble ombygd for noen år siden spilte vi finalene på Lade, og det var nesten like bra det, sier Langlete.

Utleira spilte finale og vant Skandia Cup på Lerkendal i fjor sommer, men i år skal finalene spilles på Lade. Foto: Foto. ADRESSA