• Se US Open på Eurosport Norge og Discovery+

Lenge ble det rett og slett for mye for det 20 år gamle hjemmehåpet som aldri har vunnet en tittel før.

Det ble riktig nok litt spennende i det tredje settet da Shelton hadde settball på stillingen 5–4. Serberen viste dog sin klasse igjen da han dro i land et jevnt game. Det endte med tiebreak, der Djokovic var sterkest og vant 7–4.

– Dette er kamper og situasjoner som fortsatt tenner meg. Grand Slams er det som betyr mest og som motiverer meg. Ting gikk veldig bra for meg, så brøt han tilbake. Jeg er veldig fornøyd med seieren, sier Djokovic til arrangøren.

YPPET SEG: Ben Shelton yppet seg i det tredje settet, men Novak Djokovic ble for sterk i semifinalen i US Open. Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP / NTB

Med dagens semifinaleseier har Djokovic nå tatt seg til alle finalene i årets Grand Slam. Det har endt med seier i Australian Open, finaletriumf mot Casper Ruud i French Open og tap mot Carlos Alcaraz i Wimbledon.

I søndagens finale møter han russiske Daniil Medvedev, som natt til lørdag slo Alcaraz i sin semifinale.

– Jeg forventer turneringens tøffeste kamp uansett hvem det blir. De er begge veldig gode spillere, sa Djokovic før han visste finalemotstander.

Søndagens Grand Slam-finale blir serberens 36. Han har vunnet 23 Grand Slam-titler. Ingen andre har flere. Rafael Nadal har 22, Roger Federer endte på 20.

Til sammen har Djokovic 95 ATP-titler, og 68 av dem av er vunnet på dekket som brukes i US Open, nemlig hardcourt.

MOT NY TRIUMF? Novak Djokovis var altfor sterk for Ben Shelton i semifinalen i US Open. Foto: MIKE SEGAR / Reuters / NTB

Serberen var i spesielt godt humør da han vant kvartfinalen mot Taylor Fritz: