– Vi får se hva som skjer fremover. Jeg vet ikke. Om jeg skulle gå videre med basketballkarrieren... Jeg har mye å tenke på, for å være ærlig, sier en åpen LeBron James (38) til et fullt pressekorps etter å ha røket ut av NBA-sluttspillet mot Denver Nuggets natt til tirsdag.

Se høydepunktene:

Det er noe helt annet enn hva NBAs mestscorende spiller har uttalt tidligere. Han har nærmest garantert at han skal holde på til sønnen Bronny blir draftet inn i ligaen. Han kan potensielt bli draftet til NBA neste sommer.

Rykter har også gått om at han ønsket å gjøre som Tom Brady, å spille til han er 45.

– Så lenge hodet mitt er på plass kan jeg holde dette nivået lenge. Kroppen kommer ikke til å være et problem, sa LeBron om de ryktene.

Nå virker det som han for alvor vurderer pensjonisttilværelse, men det sportslige nivået er utvilsomt fortsatt i verdenstoppen. I kamp fire mot Nuggets scoret 38-åringen 40 poeng og ble kampens toppscorer.

Men det er ikke lenger nok å bøtte inn med poeng.

– Jeg får ikke noe kick av å komme til semifinalen. Det er ikke noe gøy å ikke være en del av finalen, sier LeBron.

BLOKKERT: Denver Nuggets gjorde livet surt for Lakers over fire kamper. Her blir LeBron James blokkert av Aaron Gordon i sluttsekundene av kampen. Foto: ALLEN BEREZOVSKY / AFP / NTB

Den serbiske Nuggets-stjernen Nikola Jokic viste nok en gang at han er en av ligaens beste spillere med 30 poeng, 13 assist og 14 returer. Det var hans 29. «trippel-dobbel» denne sesongen. Det er sjette mest noensinne.

– Det er nok det beste laget vi har møtt, sa James om Nuggets-laget til pressen.

Hvem Denver møter i finalen kan bli klart natt til onsdag. Miami Heat leder 3–0 over Boston Celtics i den andre semifinalen.

NBA-finalen starter 1. juni. Du kan se første kamp direkte her på VGTV: