Trygg/Lade og IL Tjalg møttes fredag ettermiddag i årets første B-finale på Ladesletta. Før avspark hadde begge trenerne håp om seier.

- Vi har alltid troen. Og ikke minst tror vi på en fin opplevelse, sa Trygg/Lade-trener Erlend Holthe Olsen da 13-åringene løp ut på banen med streng beskjed om å ta det rolig og å drikke nok vann i varmen.

- Vi skal slå dem på innsatsen

Turneringens heteste dag bød på utfordringer for lagene, som begge allerede hadde spilt en kamp hver. Drikkepauser ble lagt inn underveis, og det var til tider flere varme hoder ute på banen.

- Vi skal slå dem på innsatsen, og dette skal vi nyte uansett, sa Holthe Olsen.

Brønnøysund-laget Tjalg hadde før årets turnering ikke deltatt i Skandia Cup. Trener Frode Pedersen var svært fornøyd med hvor langt laget kom i sin første turnering.

- Dette er to gode lag, så kampen kan gå begge veier. Hovedsaken for oss var å komme til finale, sa Pedersen. En finale de etter hvert også vant.

Feiring med is og bad

Tjalgs Salem Ibrahim rakk å score tre mål før Trygg/Lade svarte.

- Nå er det feriefotball, gutta! Hjelp til oppover!

Det var en engasjert Trygg/Lade-trener som etter 35 minutter kunne slippe jubelen løs. Iver Flatøy reduserte og ga nytt håp til Trygg/Lade. Samme mann satte ballen i mål like før slutt, men det gjorde også Tjalgs Salem Ibrahim.

Da fløyta lød etter 50 fullspilte minutter sto det 4-2 til Tjalg. Uten at det la noen demper på Trygg/Lades feiring.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Spesielt med andreomgangen, da var vi gode. Nå skal vi feire med is, sa trener Holthe Olsen etter kampen. For vinnerlaget gikk turen rett til Pirbadet.

Foto: SARA HUSBY
Foto: SARA HUSBY