Rapporten er utarbeidet av sykkelsportens uavhengige reformkommisjon (CIRC) og det har lenge knyttet seg stor spenning til hva som framkommer av kommisjonens arbeid.

Ifølge Sky Sports er danske Bjarne Riis en av de store vinnerne.

— En mann som fryktet CIRC-rapporten mer enn de fleste, var Tinkoff-Saxo-manager Riis. Dansken, som har innrømmet dopingbruk i brorparten av sin karriere, er blitt beskyldt for å ha ryttere som brukte doping på sine lag. Mange har spekulert i om disse beskyldningene ville bli bekreftet av CIRC, men Riis' navn var omtrent ikke nevnt i rapporten, skriver de.

Armstrong-støtte

De øvrige vinnerne var ifølge Sky Lance Armstrong og Chris Froome.

Rapporten konkluderer med at Armstrongs livstidsutestengelse «er vanskelig å rettferdiggjøre» når andre doptatte utøvere har sluppet med karantener ned mot seks måneder.

Dermed støtter CIRC Armstrong som har klaget på at han ikke har behandlet rettferdig. Likevel anbefaler ikke CIRC at amerikanerens straff skal reduseres.

— Froome har gjentatte ganger blitt anklaget for doping under Tour de France-seieren i 2013 og han har fremdeles tvilere den dag i dag. Så det faktum at han var den eneste aktive syklisten som har pratet med CIRC stiller ham i godt lyst, skriver det britiske mediehuset.

Tapere

På tapersiden lister Sky opp de tidligere UCI-presidentene Pat McQuaid og Hein Verbruggen.

— Flere eksempler viser at UCI-ledere har forsvart Lance Armstrong og tatt avgjørelser fordi de var fordelaktige for ham. Dette var under omstendigheter hvor det var sterk grunn til å mistenke ham for doping, står det i rapporten. (©NTB)