— Han er helt sikkert skuffet, men han er realist. Når han ser at det ikke går så går det ikke, sier Kjetil Hildeskor.

Generalsekretæren i Norges Friidrettsforbund har hatt kontakt med Andreas Thorkildsen de siste dagene. Onsdag offentliggjorde Norges spydkonge at han legger opp, tolv år etter at han tok sitt første OL-gull i Athen.

Hyllestene har vært mange. Alle har gode ting å si om Thorkildsen, og mange virker å mene at dette er Norges største friidrettsutøver gjennom tidene.

— Han får vondt

Men selv var Thorkildsen fast bestemt på å fortsette. Inntil for to dager siden var målet fortsatt å kunne delta i OL i Rio til sommeren. En test skulle forandre ting for en skadeplaget kristiansander.

Kjetil Hildeskor, generalsekretær i Norges Friidrettsforbund Foto: NTB Scanpix

– Han tok kontakt med meg for to dager siden og sa: «Det gikk ikke», sier Hildeskor til NRK.Til Fædrelandsvennen forklarer han videre:

— Konklusjonen ble tatt for to dager siden. Da prøvde han å ta et fullt tilløp med fart, og hofta hans tålte det ikke. Han får vondt, og da er han realist og har konkludert med at han ikke får til å fortsette, sier Hildeskor til Fædrelandsvennen.

— Det gikk dessverre ikke

Thorkildsen har selv gjort seg utilgjengelig for pressen, utover pressemeldingen han la ut onsdag morgen. Hildeskor forteller at planen var å være med på et Diamond League-stevne i Oregon.

— Men da må du ha kastet skikkelig før det. Han har jobbet et par år med å bygge seg opp igjen. Det gikk dessverre ikke. Målet hans var helt klart å komme tilbake, og hvis ting hadde fungert hadde han satset for fullt, sier Hildeskor.

Han beskriver det som trist for norsk friidrett at Thorkildsen når velger å legge bort spydet for godt.

— Han har jo vært vår store profil, og vært gullgrossist i flere år. Det er trist, men han har hatt en fantastisk karriere, og jeg tror det er det vi må fokusere på, sier Hildeskor.

— Han sa det selv også: Han har oppnådd alt, men hadde lyst på mer.

Kommentar:

Utelukker ikke rolle i Friidrettsforbundet

Hva Thorkildsen gjør videre er vanskelig å vite, men det er ikke utenkelig at han forblir i idretten. Hildeskor sier Friidrettsforbundet vil ta kontakt.

— Vi ønsker å prate med Andreas om hva han vil videre. Han vil sikkert bruke tid på dette selv også. Fokuset hans har vært på OL inntill helt nylig, så dette er en ny situasjon.

- Så dere utelukker ikke en rolle i forbundet for Thorkildsen?

— Absolutt ikke. Hvis han er interessert i det får vi ta en prat. Men han må tenke gjennom hva han vil, sier Hildeskor.