– Om hun synes jeg har oppført med dårlig, kan hun vel ta det med meg. Hun har ikke pratet med meg i det hele tatt. Vi har ikke engang hilst på hverandre, sier Öberg til Aftonbladet etter lørdagens sprint, som Tiril Eckhoff til slutt vant.

Sverige tok bronse på onsdagens blandede stafett og Ukraina kom på den bitre fjerdeplassen. I etterkant av rennet gikk sistnevntes ankerkvinne Olena Pidhrusjna hardt ut mot sin svenske rival.

Ukraineren opplevde at Öberg blokkerte henne på usportslig vis på den siste runden og «aldri hadde opplevd liknende» i løpet av sine 20 år i sporten.

– Jeg synes det er helt grunnløst. Jeg opplever ikke at jeg har gjort noe feil overhodet. Jeg visste at det var viktig å være første på toppen av bakken og planen min var å ikke slippe noen forbi der, sier Öberg.

Ukrainerens utspill har også ført til en rekke lite vennligsinnede meldinger retning Öberg i sosiale medier. Hun står for at det ikke har påvirket henne i noen grad, men:

– Det er klart jeg synes det er kjedelig at folk har oppfatninger av meg som jeg synes overhodet ikke stemmer. Jeg har sett en del og slettet en del, men det påvirker meg ikke siden jeg ikke kan gjøre noe særlig med det, understreker den svenske skiskytteryndlingen.

Svenskene slet stort på lørdagens sprint og alle fire var langt fra medaljekampen etter svak skyting. Mona Brorsson synes det var «svært frustrerende» å komme på 59. plass, mens seierkvinnen Tiril Eckhoff benyttet høvet til å sende et aldri så lite stikk til en journalist i herværende avis:

PS! Allerede 15.30 søndag får Pidhrusjna, Öberg og de andre rivalene muligheten til å revansjere seg på Eckhoff. Da er det duket for jaktstart i Pokljuka, som du kan følge i VG Nå.