Totimersøkter med spill på små flater, etterfulgt av intervaller. To økter om dagen fire dager i uka. Fem kamper full av bly i beina. Slik skal RBK tilbake til toppen.

– Vi startet dette treningsprogrammet på Gran Canaria, og vil ikke endre på det før vi drar til La Manga 7. mars. Heller ikke på dager før eller etter trenings-kamper. Vi ønsker å spille to kamper i uka i sesongen. Da må vi tåle mye trening, sier Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

– Utvilsomt det tøffeste

– Jeg slet med skader en vinter, og måtte sykle to økter om dagen. Det var mentalt tyngre. Men fotballmessig er dette utvilsomt det tøffeste jeg har vært med på, sier Pål André Helland, som har vært med på hele eller deler av fem oppkjøringer med RBK, i tillegg til i Ranheim og Hødd.

– I min tid i Norge har jeg ikke opplevd maken. Det var kanskje hardere i Tyskland (Schalke 04), men det er bare så vidt. Det vi driver med nå, er beintøft, sier Tore Reginiussen, som er inne i sin tredje sesongoppkjøring med RBK. Han har vært med på det samme i Tromsø, Schalke 04 og danske Odense.

– Men dette er enkelt å motivere seg til. Vi spiller veldig mye fotball på trening. I tillegg til å bygge fysikk får vi inn vinnerviljen og har det morsomt på veien, mener RBK-kapteinen.

Første kamp 7. februar

Det er også dette som er poenget til Ingebrigtsen. Allerede da han tok over i fjor sommer, proklamerte Brutter'n at denne vinteren ville bli tøff, og at det skulle spilles veldig mye fotball mellom to mål på trening. Slik ble det på Gran Canaria, og slik var det også på kunstgresset ved Brakka i går. Etter oppvarmingen var det en times spill på små flater, og da mange trodde treningen var over: Fem fireminuttersdrag til slutt. Deretter rett til lunsj, før styrkeøkt på ettermiddagen.

Tirsdag og torsdag er det to rene fotballøkter per dag, fredagene skal se ut som dagen i går, mens onsdag og lørdag er viet til én økt i ABRA-hallen, dersom det ikke er treningskamp. RBK spiller fem kamper før laget reiser til La Manga i mars, den første mot Levanger 7. februar.

– Må tåle å gå i kjelleren

– Så herlig å se at folk har det vondt, sa assistenttrener Erik Hoftun med et solid glimt i øyet i går, mens spillerne lå strødd etter intervalldragene. Vel vitende om at han var gjennom mye av det samme i sin egen periode som spiller. Og like vel vitende om at spillerne er med på opplegget.

– Dette er helt etter min smak. Vi spiller veldig mye fotball på trening, og legger samtidig et grunnlag i «banken» til det vi håper blir en lang sesong, sier Helland, og tenker på E-cup-kvalifiseringen.

– I Tyskland løp vi mer uten ball. Men der var oppkjøringen kortere. Alle trenere har ulik filosofi, og det er greit. Men jeg synes vi har en bra modell i år. Vi tar oss ut i spillsekvensene, og må tåle å gå litt i kjelleren med løping etterpå. Vi skal bli sliten i kampene, også. Da er det greit å ha dette grunnlaget, sier Reginiussen.