Bare storebror Tarjei Bø kunne slå Johannes Thingnes Bø i sesonginnspurten i kampen om sammenlagtseier i verdenscupen i skiskyting.

30-åringen ledet med 92 poeng på Tarjei Bø før lørdagens renn og ville sikre sammenlagtseier om han endte foran broren. Det var ingen sak for stryningen.

– Jeg er strålende fornøyd. For en «fight» mot Tarjei. Det er den verste gultrøya jeg har vunnet sånn mentalt sett, sier seierherren til NRK etter målgang.

– Det har vært kjekt å kjempe mot Tarjei, men jeg vet hvor god han er. I denne kampen så vet jeg ikke hvem jeg hadde valgt å kjempe mot nå på slutten. Han har vært så god og stabil.

– Det har vært en nydelig «fight» og en vi aldri har hatt i karrieren før. Jeg er stolt over å slå Tarjei for han har vært vanvittig god i år, roser Thingnes Bø storebroren.

Tarjei Bø ble nummer fem på jaktstarten.

SPRINTKONGE: Tarjei Bø vant fredag sprintcupen sammenlagt. Foto: Jeff McIntosh / Pa Photos / NTB

Etter sesongens første sprintseier for Thingnes Bø fredag kunne han gå først ut på jaktstarten lørdag kveld i Canmore i Canada.

Skiskytterkongen bommet tre ganger på liggende gjennom 12,5 kilometer og fire ganger på standplass, men ingen var i nærheten av å gå like raskt i sporet som Thingnes Bø.

Med forspranget på over minuttet hadde han godt råd til de tre bommene – og vel så det.

– Da er det i boks. Sammenlagtseier i verdenscupen nummer fem er i boks! utbrøt NRKs kommentator Jann Post da Thingnes Bø gikk ut av siste skyting mot sin 84. verdenscupseier i karrieren.

Seieren betyr også at Thingnes Bø tok sammenlagtseier i jaktstartcupen.

– En av de beste skiskytterne noensinne, sa Post idet han gikk inn på oppløpet.

– Det smaker veldig godt. Det er en tung bør å kjempe om den gule trøya, sier Thingnes Bø.

– Det er et mentalt spill og å komme seirende ut er en fantastisk følelse, fortsetter han.

Thingnes Bø passerte med det franskmannen Martin Fourcade i antall verdenscupseiere og tangerte samme mann i antall pallplasser i verdenscupsammendraget.

Nå har bare Ole Einar Bjørndalen flere pallplasser med sine 13.

Fourcade har syv sammenlagtseiere, én annenplass og én tredjeplass. Thingnes Bø har fem seiere, to annenplasser og to tredjeplasser.

Tidligere lørdag mistet Ingrid Landmark Tandrevold den gule ledertrøya i verdenscupen til italienske Lisa Vittozzi.

Det skiller 61 poeng mellom de to og det hele avgjøres på søndag i sesongens aller siste renn – 12,5 kilometer fellesstart.