– Kjæresten min sier det er official nå, skriver Spilling i en tekstmelding til VG – på direkte spørsmål om vi kan kalle det «official relationship».

Romanseryktene har versert i flere måneder. Nå bekrefter Martin Ødegaard (24) og Helene Spilling (27) at de er kjærester.

På Instagram ligger Spilling og koser seg i armkroken på den norske landslagskapteinen. Det er ett av flere bilder paret nå deler.

Spilling deler en story på Instagram der hun filmer Martin Ødegaard setter mobilen i flymodusen og tar seg en drink. Det samme gjør Spilling selv. «Når du går offentlig», står det også.

Etter en sesong der Ødegaard erobret Premier League, har han nå tydeligvis også lykkes på hjemmebane.

Forholdet mellom de to idrettsprofilene ble først kjent midt i mars.

Martin Ødegaard ble kåret til Årets spiller i London. På den røde løperen i den engelske hovedstaden ble Arsenal-kapteinen avbildet med den høyre hånden rundt det prestisjefylte trofeet, og den venstre rundt midjen på Helene Spilling.

Bildet ble tatt på oppdrag fra London Fotball Awards, men ble raskt fjernet etter publiseringen.

Angivelig etter en anmodning fra Arsenal.

På Majorstua i Oslo bor Spilling med Paralympics-mesteren i roing, Birgit Skarstein, på tredje året. Sistnevnte la raskt ut en selfie på Instagram av de to – hvor Spilling er iført skjerf i Arsenal-farger med navnet «Ødegaard».

– Samboerskapet består, skrev Skarstein på sin Instagram-story.

27-åringen fra Gjerdrum på Romerike har representert Norge i både VM og EM i sportsdans. Hun har vunnet i alt 17 gull, fire sølv og to bronse i NM. I 2017 vant hun sin eneste kongepokal.

Samme år flyttet hun til Litauen for å satse videre på dansingen. Siden 2020 har hun igjen hatt base i Oslo, der hun har sitt eget dansestudio.

Helene Spilling er for mange kjent som en av proffdanserne i TV 2s «Skal vi danse». Hun vant i 2021 konkurransen i par med programleder Simon Nitsche.

Sist vinter hang hun lenge med i NRKs «Mesternes mester», men måtte gi tapt i den siste «nattesten» før semifinalen.

Martin Ødegaard har opplevd stor suksess i Arsenal denne sesongen. Med 15 scoringer fra midtbaneposisjon har han tangert klubbrekorden til Cesc Fàbregas, satt i 2009/10-sesongen.

Arsenal ledet i store deler av sesongen, men ligagullet gikk likevel til Erling Braut Haaland og Manchester City. Toppscoreren i Premier League har blitt koblet til mulig kjæreste denne våren.

Etter Arsenals ligaavslutning har landslagskapteinen et par uker uten fotballkamper. Men etter Haalands Champions League-finale mot Inter 10. juni samles det norske landslaget.

Da skal Ødegaard og Haaland høyst sannsynlig spille sammen for første gang på nesten ni måneder. Norge skal ut i to EM-kvalifiseringskamper på Ullevaal stadion: Mot Skottland (17. juni) og Kypros (20. juni).