Stricker, rangert som nummer 96 i verden, fikk den norske tennisstjernen til å frese ved flere anledninger gjennom tre sett. Det gjorde sveitseren med vanvittig serving og en kruttsterk forehand.

Ruud var tydelig frustrert i første sett og fant ikke rytmen med egen serve.

– Bra serving. Jævlig bra serving, utbrøt Ruud ironisk i åpningssettet som han også gikk tapende ut av.

For hjemmehåpet Stricker spilte tidvis glitrende tennis i legenden Roger Federers hjemby. 21-åringen stakk av med det første settet. Ruud slo tilbake og tok det andre, før det hele ble avgjort med et avgjørende tiebreak i tredje sett.

  • ATP 500-turneringen Swiss Indoors sendes på Discovery+ og Eurosport.

Der var Stricker overlegen. Sveitseren feide Ruud av banen med 7–1. Dermed er nordmannen utslått i andre runde av ATP 500-turneringen.

– For et tiebreak og for en match han leverer på hjemmebane. Han server som en hest sparker, kommenterte Svein-Espen Lindås Olsen på Discovery+.

MOTSTANDER: Sveitsiske Dominic Stricker seiret mot Casper Ruud på hjemmebane i Basel. Foto: Georgios Kefalas / AP / NTB

Den sveitsiske unggutten satte seg ned i kampens første pause og fikk medisinsk behandling. Stricker tapet høyrekneet – og var klar igjen. Og ikke bare fortsatte han. Etter pausen tok 21-åringen initiativet og brøt først i åpningssettet.

Den venstrehendte spilte hardt og tungt i første sett og presset Ruud bakover i banen, og slet samtidig med egen serve.

Stricker var nådeløs, servet inn åpningssettet med sifrene 6–4.

Grafikk: www.sofascore.com

Hjemmehåpet fra Sveits fortsatte med kanonserver i annet sett, men klarte ikke utnytte fire breakballer. Da skulle Ruud bryte først i stedet.

Nordmannen gikk opp til 5–3, servet inn settet og utlignet. Dermed ble det klart for et avgjørende og tredje sett i Basek, hvor Stricker var overlegen i tiebreaket.

UTE: Casper Ruud er slått ut av ATP 500-turneringen i Basel. Foto: GEORGIOS KEFALAS / EPA / NTB

21 år gamle Stricker, som sjokkerte da han slo ut verdenssyver Stefanos Tsitsipas i andre runde av US Open denne sesongen, noterte seg dermed for sin andre topp 10-seier i seniorkarrieren.