– Oi, såpass!

Det er reaksjonen til Mohamed Elyounoussi da VG viser han bildene av Garnachos opptrinn. Manchester United vant kampen 1–0 etter mål av Harry Maguire.

På overtid skaffet Elyounoussi FCK straffe, som Manchester United-keeper André Onana reddet fra Jordan Larsson (sønnen til den svenske fotballegenden Henrik som spilte for United).

I forkant av skuddet, sto Garnacho og skrapet opp gresset ved straffemerket med føttene mens de fleste andre spillerne var flokket rundt dommeren.

– Det er dårlig stil, sier Rasmus Falk til VG da han får se klippet.

Argentinske Garnacho ser ut til å ha prøvd å sabotere for FC Københavns straffetager.

– Jeg fikk det ikke med meg der og da. Jeg vet ikke hvor mye det påvirket straffen. Jordan fikk fortsatt til et godt straffespark, men det var en god redning, sier Elyounoussi.

OMDISKUTERT: Alejandro Garnacho saboterte for FC Københavns straffeskytter. Foto: ADAM VAUGHAN / EPA / NTB

– Hva synes du om det?

– Det er kynisme, det er en del av toppfotballen, det må man egentlig bare lære mer av, svarer nordmannen til VG.

FCK-trener Jacob Neestrup mener fotballen må slå hardt ned på slike sabotasje-forsøk – på samme måte som man gjør med stygge taklinger og filming.

– Det er opp til dommer og forbund å sette grenser, det er bare å gi rødt kort for sånn, så slutter folk med det, sier Neestrup til VG.

STO FREM: Harry Maguire og André Onana ble avgjørende for Manchester United mot FC København. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Straffen – som ble gitt til de danske gjestene på overtid for en Scott McTominay-forseelse mot Elyounoussi – kunne sørget for utligning og et sterkt poeng for FC København på Old Trafford tirsdag kveld.

– Hadde han (McTominay) ikke satt frem foten, hadde jeg scoret, sier Elyounoussi klart – og mener det er viktig at 26 år gamle Larsson ikke graver seg ned etter straffebommen.

For Manchester United var 1–0-seieren helt avgjørende for å gå videre til sluttspillet i Champions League. Slik ser gruppen ut etter tre av seks kamper – de to beste går videre:

  • Bayern München, 9 poeng

  • Galatasaray, 4 poeng

  • Manchester United, 3 poeng

  • FC København, 1 poeng

Onsdag 8. november møtes lagene igjen i den danske hovedstaden.

– Det er synd at vi ikke klarer ett poeng, sier Elyounoussi.

– Hva tenkte du da Onana reddet?

– Det er en skuffende følelse. Men det er ikke på grunn av Jordan vi taper kampen.

SITUASJONEN: Her blir Mohamed Elyounoussi hindret at Scott McTominay. Det ble straffe for FC København. Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters / NTB

Elyounoussi var ikke imponert over Manchester United.

– Jeg har opplevd flere ganger å komme hit, og at man har mye ballen. De er ikke like aggressive som andre lag i presset, men vi har respekt for dem, sier Elyounoussi.

– Jeg synes vi klarer å nøytralisere farene de har.

Han har ikke blitt tatt ut på i de to siste troppene til Norge.

– Det har jeg ikke noe tanker om, sier Elyounoussi.

Det ser vanskelig ut for danskene å ta seg videre på bekostning av de andre storlagene i gruppen nå.

– Jeg er uten ord nå. Det er hardt, sier FCKs Lukas Lerager til Viaplay.