— Det er lov å håpe, sa Kjersti Buaas til Adresseavisen da hun var hjemme i Trondheim på en kjapp juleferie. Da var hun ute av det gode selskap i X-games, men hadde fortsatt trua på at hun kunne få en plass likevel.

Fikk invitasjon

Nå har Buaas blitt bønnhørt.

-Jeg fikk X-Games invitasjon i dag!

Det skriver Buaas i en tekstmelding til adressa.no etter at hun torsdag kveld fikk beskjeden fra arrangørene.

Allerede på plass

Buaas er for lengst på plass i Colorado. 33-åringen reiste dit allerede for et par uker siden for å forberede seg til vinterens konkurranser.

-Jeg skal trene og være klar dersom invitasjonen til X-games kommer. Det er lov å håpe, fortalte Buaas som stod øverst på ventelista. Det tok altså bare to uker før hun fikk ønsket sitt oppfylt.

Superveteran

Siste gang Buaas gikk glipp av den gigantiske snowboardfesten, var i 2006. Den gangen var det en skade som holdt henne utenfor. X-Games arrangeres i Aspen i slutten av januar. Buaas deltok for første gang i 2002, og deltatt i det prestisjetunge arrangementet hele ti ganger.

-Det er en artig utfordring å være eldst, sier superveteranen.

Kan ta medalje

Dermed blir det tungt norsk innslag i slopestylekonkurransen. Silje Norendal er også blant de seks jentene som er uttatt.

Buaas har som mål å lære seg et par nye triks før X-games. Dersom hun klarer det, vil hun kunne være med å kjempe om medaljene.

-Jeg er veldig nær å lære meg et par nye triks. Når de sitter, er jeg helt i toppen. Formen er god, så jeg må bare tørre, sier Buaas.