Nyheten er bekreftet av Det internasjonale håndballforbundet (IHF), som skriver i en pressemelding at de har akseptert beslutningen.

Kapp Verde stilte med bare 11 mann av en tropp på 20 mot Ungarn i VM-åpningen, etter et stort utbrudd rundt avreise til Egypt. Lørdag kom nyheten om at landet fikk ytterligere to coronatilfeller i sin tropp.

Dermed har laget bare hatt ni friske spillere. Reglene til IHF tilsier at man må være ti spillere for å stille fra start til en kamp. Siden Kapp Verde ikke oppfylte kravet til søndagens match, tapte de 0–10 for Tyskland - uten at kampen ble spilt.

Her kan du se tredje utgave av VGs VM-program fra Egypt:

Berges reaksjon

Nå skal de altså ha trukket seg fra VM. Det betyr at Uruguay går videre til mellomspillet - uten å ha vunnet en eneste kamp. Det er også første gang Uruguay deltar i et verdensmesterskap i håndball for herrer.

– Jeg legger ekstremt lite fokus på det. Vi har nok med oss selv og få våre hjul til å gå i gang knirkefritt. Det er det vi holder på med nå, er landslagssjef Christian Berges reaksjon overfor VG.

Kapp Verde var i gruppe med Tyskland, Uruguay og Ungarn. Sistnevnte vant fredag 34–27 mot øystaten i Atlanterhavet. Matchen ble den eneste Kapp Verde spilte under årets VM i Kairo.

Tredje nasjon ute

Rett før VM begynte måtte USA og Tsjekkia trekke seg på grunn av store utbrudd i troppene deres. De ble erstattet av Sveits og Nord-Makdeonia.

Samtidig har det vært stor frustrasjon blant mange deltakere under VM. Norge var sjokkerte over forholdene de møtte på spillerhotellet i Kairo. Det har i tillegg vært et titalls positive tester blant ulike spillere, folk fra media og hotellansatte.

PS: Norge møter Østerrike til den tredje og siste kampen i gruppe E mandag kveld klokken 20.30. Matchen vises på TV3.