Olsbu Røiseland vant jaktstarten i Østersund: - Jeg er SÅ glad

Tiril Eckhoff (30) gikk ut først på jaktstarten i Østersund, men Marte Olsbu Røiseland (30) taklet den sure, svenske vinden best.

– Det betyr utrolig mye. Jeg er SÅ glad, sier Olsbu Røiseland.

I fjor ble hun VM-dronning og historisk med medalje på alle distanser i Anterselva. I år ble det ingen individuelle VM-medaljer.

– 2021 har vært stang ut. Det var veldig deilig å kunne lykkes i dag, sier hun.

Røiseland gikk seg opp fra 6. plass til seier under svært vanskelige forhold i Sverige. Til tross for fire strafferunder var det ingen som kunne gjøre noe med 30-åringen fra Froland. Eckhoff ble nummer to, mens Hanna Sola fra Hviterussland tok tredjeplassen.

Den forrige Røiseland-triumfen kom i Hochfilzen 20. desember.

– Selvtilliten har ikke vært helt på topp, men nå kjenner jeg at den kommer tilbake. Det er veldig deilig å kunne mestre vinden. Det kan bli vind i OL også, så det er en god følelse å ta med seg inn i sommertreningen, sier Olsbu Røiseland, etter karrierens niende verdenscupseier.

– Det er bra og viktig for motivasjonen for neste sesong. Det hjelper alltid mye, sier Emil Hegle Svendsen i NRKs vinterstudio.

Ingen skjøt bedre enn Emile Kalkenberg (to bom), som gikk seg opp til en femteplass.

Marte Olsbu Røiseland var sikker og feilfri på liggende skyting, men med vindkast i kroppen fikk hun trøbbel på stående skyting.

Eckhoff fikk totalt tre runder etter den liggende skytingen og havnet langt bak, men på første stående meldte hun seg på i seierskampen igjen.

På siste skyting ble det fire ganger blink på Eckhoff - før bommen kom på det siste skuddet. Dermed var hun sjanseløs på seieren, og endte halvminuttet bak Olsbu Røiseland.

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tiril Eckhoff var på forhånd klar som sammenlagtvinner av verdenscupen og vinner av sprintcupen. Lørdag kunne hun hente seg en ny krystallkule, som vinner av jaktstart-cupen.