- Det er ikke så veldig om å gjøre å være i Molde. Jeg blir mye heller hjemme i Trondheim enn å dra dit når jeg ikke kan spille, sier Selnæs.

RBK-stjernen står over med karantene for gule kort, men har altså ingen planer om å være med til Romsdalen som «turist».

Banens beste

Selnæs har i to kamper på rad blitt kåret til Dagens Ivers i Adresseavisen, og har levert spill av meget høy klasse. Trener Kåre Ingebrigtsen lar seg igjen imponere av sin yndling på midten.

- Jeg har sagt over tid at Ole leverer strålende. Det er vanskelig å si hvor god han er, men St. Etienne hadde i hvert fall ingen som var bedre enn ham på sin midtbane, sier han.

Les også: - Beviste at vi har noe i Europaligaen å gjøre

Selv har Selnæs litt vanskelig å svare på om han i øyeblikket leverer sin aller beste fotball så langt i karrieren.

- Njæs. Jeg tenker ikke så mye på akkurat det – men det er klart at jeg spiller med selvtillit. Denne sesongen har jeg etter hvert blitt vant til å høre alle si at jeg har utviklet meg så mye – men jeg er fortsatt ikke enig i det. Det handler kun om at Kåre og Erik har gitt meg sykt mye tillit, og da vet jeg at det er spill på dette nivået jeg kan gi tilbake, sier han.

Les også: Kunsten å løfte seg etter håret

Molde for langt bak

Når Selnæs nå må stå over mot Molde, mister han samtidig muligheten til å slå erkerivalene denne sesongen. På Lerkendal ble det som kjent uavgjort 1–1 tidligere i år. Det tar han med stor ro.

- Det betyr lite. Jeg har dessuten god tro på at gutta klarer det også uten meg. Dessuten er ikke kampen så viktig. Herregud, vi er da tjue poeng foran dem, sier han og gliser.

Fridag foran TV

21-åringen har helgeplanen klar. I dag blir det trening som normalt, men i morgen har han lagt inn ei langøkt – på sofaen.

- Det er uansett begrenset hva man rekker å få ut av en fridag. Det blir ikke noe dagstur til London for å si det sånn, så det blir sofaen. Først skal jeg se Premier League, deretter skal jeg selvfølgelig følge kampen i Molde.

- Det var en kjempeprestasjon av Molde å vinne mot Fenerbache, og selvfølgelig vil det gi dem en «boost». Men uten å tråkke på noen tær kan Molde uansett ikke ha altfor mye selvtillit – de har jo vært ekstremt ustabile i år. Er det noen som skal ha selvtillit, så er det oss. Vi leder serien med elleve poeng, er i semifinalen i cupen, vi vant alle kampene i kvaliken og gjorde en god prestasjon mot St. Etienne, sier han.

Kritisk til forbundet

Trener Kåre Ingebrigtsen legger liten skjul på at han er svært misfornøyd med fotballforbundet, som har sørget for tre kamper på seks dager for RBK.

- Jeg er forundret over forbundet som går ut og sier de har en plan på at to lag skal ut i Europa. Det er det vanskelig å tro på når president Hallén & co klarer å sette opp semifinalen vår på onsdag. Vi burde selvsagt fått spille den kampen på torsdag. Slik det er nå, med tre kamper på seks dager, er det helt håpløst, sier han oppgitt.

Kampprogrammet medfører at Bruttern må prioritere hardt i laguttakene, men han vil ikke avsløre hvem som starter mot Molde.

- Det jeg kan si, er at vi kan ikke ha elleve spillere som spiller alle de tre matchene, sier han.

Les også: Billettskjemaet er sprengt

Les også: «Ville vært falsk om jeg hadde vært dørgende kjedelig»