Samtidig vet Norges sandvolleyballstjerner at idretten deres utvikler seg voldsomt - og at de må være på tå hev for å holde posisjonen som best i verden.

– Når går det enda fortere, sier Anders Mol til VG.

– Oppleggene blir ikke lagt så høyt som før. Det er en flatere bue. Og det er vanskeligere for meg å vite hvor de kommer til å slå. Jeg må flytte meg på en annen måte enn tidligere. Det samme gjelder Christian i forsvar. Vi må være klare for at motstanderen slår både på sitt andre og sitt tredje slag. Vi må altså være klare for å forsvare oss mot to mulige slag - mot tidligere ett.

Det er først og fremst Sveriges unge lag som har gjort furore med denne spillestilen i internasjonal sandvolleyball.

Mol og Sørum må tilpasse seg på ulike måter, ifølge Andres Mol:

  • – Serven vår må være enda bedre for å eliminere at de slår allerede på sitt andre slag.

  • – Vi må lese spillet til motstanderen enda bedre.

  • – Christian har tidligere lagt opp ved hjelp av det vanlige «baggerslaget», nå må han lære seg å legge opp med fingerslag.

– Jeg kommer med et legg i ny og ne med fingrene, men jeg har ikke fått jobbet så altfor mye med det. Jeg er redd det tar en del tid, og med den sesongen vi har hatt i år, har det ikke vært noen treningsperiode siden januar. Så vi får se hvordan det blir neste sesong. Men det blir nok mer og mer, sier Christian Sørum.

– Vi ser at vi må legge inn mye trening for å legge taktikk mot den nye spillemåten - og også implementere det i vårt eget spill, sier Anders Mol.

– Så dere kommer til å spille på den samme måten?

– Vi vil være med på utvikling og se om vi kan gjøre litt tilsvarende, men med vår vri.

I VM i høyden i Mexico er de to nordmennene tittelforsvarere og favoritter hos de fleste etter nok en supersesong:

– Det er bare en eneste gang vi ikke har vært i finalen i World Tour. Vi hadde en glipp i EM, der vi tapte i kvartfinalen. Ellers har det vært en utrolig bra sesong, sier Anders Mol.

– Hvordan blir det å spille i 2200–2400 meters høyde?

– Det er noe vi aldri har gjort før. Ballen oppleves helt annerledes i den høyden. Det føles som om du spiller i medvind hele tiden i den tynne luften!

PS: Hendrik Nikolai Mol (29) og Mathias Berntsen (27) utgjør Norges andrelag i VM. Hendrik er bror til Anders Mol, mens Mathias er fetteren til Anders Mol.