Nordmannen åpnet råsterkt, men over de siste hekkene lå han likt med McMaster. De siste meterne var 26-åringen fra De britiske jomfruøyene sterkest og vant med tre hundredeler.

McMaster klokket inn på 47,27, mens Warholm noterte seg for 47,30. Et stykke bak hans sesongbeste på 46,51 fra Monaco. Alison dos Santos fra Brasil ble nummer tre med 47,62.

– Det var tungt å restarte seg selv. McMaster kom med planer om å ta hevn, og det klarte han. Jeg måtte virkelig kjempe for det, sier Warholm til NRK.

Frem til i dag har han gått ubeseiret gjennom 2023. Men Warholm tapte faktisk også mot McMaster i Zürich for fem år siden. Da med bare to hundredeler. Dette er også sist unikumet Warholm ikke vant et stevne han har startet i Diamond League-sammenheng.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det er gått åtte dager siden Warholm løp inn til sitt tredje VM-gull på 400 meter hekk i Budapest, den gang med tiden 46,89.

Blant konkurrentene som var med i VM-finalen, var det bare amerikanske Rai Benjamin som ikke stilte til start i Zürich.

Warholm stilte opp på en pressekonferanse i forkant av stevnet. Da ble han spurt om han kunne utfordre verdensrekorden i Zürich.

– Jeg tror ikke det. VM kostet mye, spesielt mentalt. Jeg kan sette en verdensrekord når som helst, på hvilket som hest stevne. Men på den andre siden: Du kan bare vinne VM eller OL på en spesifikk dag, med noen års mellomrom. Drømmen min er å spare verdensrekorden til OL-finalen i Paris, sa Warholm.