Etter å ha fått mye kritikk har Hauger gjort det veldig bra de to siste helgene. Og søndag har han ny mulighet i hovedløpet i Belgia.

Seieren lørdag gikk til Enzo Fittipaldi. Richard Verschoor ble nummer to, mens Hauger kjørte i mål som nummer fire. Verschoor har imidlertid blitt disket i etterkant på grunn av tekniske ting med bilen i følge FIA.

Hauger ble nummer seks i kvalifiseringen og hadde dermed femte beste startposisjon. Han hadde en superstart - men falt tilbake så tilbake til 7. plass i løpet av første runde. Nordmannen avanserte ganske snart til 4. plass, blant annet ved å kjøre forbi mesterskapslederen Frederik Vesti.

Han ble liggende lenge der lenge, men etter hvert jaget han Théo Pourchaire om 3. plass - men klarte aldri å kjøre forbi. Likevel ble det altså 3. plass til slutt - etter Verschoors disk.

Dennis Hauger i Belgia fredag. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Nordmannens team, MP Motorsport, gjorde en utrolig tabbe i løpet: Haugers førerkollega Jehan Daruvala ledet løpet da han mistet hodestøtten. Den var tydeligvis ikke festet skikkelig og falt av mens inderen kjørte. Dermed hadde han ikke lov til å fortsette og måtte kjøre inn i depotet.

– Det er helt usannsynlig at team som MP skal gjøre en slik tabbe, sier Henning Isdal på Viaplay-sendingen.

– Noe slikt har vi aldri sett før. Det er helt surrealistisk.

• Se video øverst i saken.

– Det er litt leit å havne rett utenfor pallen. Jeg hadde litt ubalanse i bilen og mistet dekkene litt tidligere enn vanlig - men regner med at det samme gjaldt for mine konkurrenter, sier Dennis Hauger i en uttalelse.

– Vi bør kunne få til et godt løp søndag, legger han til og kaller det i et Viaplay-intervju for en «sur 4. plass».

Hauger vant sprintløpet i Ungarn for en uke siden. Det var hans fjerde seier i Formel 2-mesterskapet. I 2022 vant han ett sprint og ett hovedløp, mens han i 2023 står med to sprintseirer.

Etter at Dennis Hauger i Ungarn gjorde sin beste Formel 2-helg for året, avanserte han til 7. plass i sammendraget. I beste fall kan han fortsatt kjempe om en plass på pallen i mesterskapet.

PS: Hovedløpet i Formel 2 går søndag kl. 10.00 på Viaplay.