Gøran Sørloth er enig med Bent Skammelsrud, mens Mini Jakobsen mener trener Ingebrigtsen ikke skal undervurdere skotsk moral når han tar avgjørelsen.

– Mike Jensen. Han har spilt der tidligere, har vist at han takler rollen og gjør samtidig at det blir få rokeringer på laget, sier Bent Skammelsrud til Adresseavisen.

– Jensen. Han sitter på erfaring og rutine. To ting som ikke blir mindre viktig når vi tenker på at RBK spiller på bortebane, mener Gøran Sørloth.

– For meg er det litt hipp som happ mellom Liam Henderson og Jensen. Men jeg ønsker så få rokeringer som mulig, og Jensen har vært veldig god som indreløper. Henderson er i tillegg skotte, vet du. Han er ikke redd for å ta den sentrale rollen, smiler Mini.

Roste Selnæs i skyene

I gårsdagens utgave av Adresseavisen roste Ingebrigtsen Ole Selnæs opp i skyene, og sa det egentlig ikke var vits i å ha en ren sentral midtbanespiller til i troppen så lenge 20-åringen er RBK-spiller. Skammelsrud er langt på vei enig:

– Det var en veldig god attest han fikk, ja. Og Selnæs har vært jevnt god i hele år. Han virker bedre trent, dekker store flater – og nå sist fikk vi også sett pasningsfoten hans.

Klapp på skuldra til Selnæs, men samtidig skaper dette hodebry foran den rene toppkampen på Nadderud om seks dager. Fordi Selnæs har pådratt seg tre gule kort.

Vi har derfor utfordret ekspertene rundt RBK til å gi Bruttern sine råd i laguttaket. Det er liten tvil om at den danske kapteinens rutine veier tungt. Foran «utfordrerne» Henderson og Stefan Strandberg.

Vil ha skotsk indreløper

– Henderson er ung i RBK-sammenheng, og har vært mest indreløper, mener Skammelsrud.

– Jensen har levert veldig stabile kamper over lang tid nå. Det er en trygghet. Strandberg trengs i forsvar, sier Sørloth – som tror Henderson tar indreløperplassen.

– Ja, Henderson kommer til å gå inn på laget, mener også Mini.

– Så er det Kåre som ser flest treninger og har den tetteste oppfølgingen av spillerne. Jeg tror han nå vurderer Henderson og Jensen litt opp mot hverandre i den rollen, utdyper han.

Hvem bør spille back?

TV2s fotballekspert tror samtidig Bruttern grubler på mer enn kun Selnæs-rollen. Stabæk har så langt sjokkert med sitt hurtige kontringsspill – særlig anført av raske Ernest Asante på høyrevingen.

– Ligaens kjappeste ving. Det kan være at Bruttern også vurderer Jørgen Skjelvik til denne kampen, sier Mini.

I går og i dag har spillerne fri fra fellestrening. Først i morgen får vi derfor første pekepinn på hva Ingebrigtsen tenker til årets første rene toppkamp i eliteserien.

– Mike Jensen har vist at han takler rollen og gjør samtidig at det blir få rokeringer på laget, sier Bent Skammelsrud. Foto: Morten Antonsen