– Hun er en ambisiøs. Hun er en herlig jente på mange måter, beskriver Aksel Horgen til VG. Høyrekanten – opprinnelig fra Langhus rett utenfor Oslo – har for tiden suksess i den danske toppklubben Bjerringbro-Silkeborg etter at han forlot Drammen HK sist sommer.

Horgen har kjent Henny Reistad gjennom mange år. Han har blant annet spilt sammen med broren hennes i Haslum. I fjor ble de kjærester. Nå går Henny Reistad samme vei som Aksel Horgen. Til sommeren bytter hun ut Vipers Kristiansand med Esbjerg på Jylland.

– Det var ikke dette som var det viktigste for meg da jeg valgt ny klubb. Men det er en faktor som gjør at jeg gleder meg litt ekstra, sier Henny Reistad til VG.

Det nye paret har ikke holdt en høy profil. Men forholdet er ingen hemmelighet i håndballmiljøet. Henny Reistad vant før jul sin første internasjonale tittel med EM-gullet, mens Aksel Horgen står notert med fire A-landskamper. Han scoret på samtlige syv skudd håndballguttas «nødlandslag» gjorde jobben ved å slå Hviterussland i EM-kvalifiseringskamp i januar.

– Steget til Danmark handler mest om min egen utvikling og min karriere. Så kan en se på det som en bonus at jeg kommer nærmere ham, beskriver Henny Reistad.

Det er 12 mil mellom Esbjerg og Silkeborg. Avstanden gjør at det ikke er aktuelt å flytte sammen med det første.

– Den Henny folk kjenner er en spiller som er sulten på å bli best og gjør den jobben som kreves. Og den gjør hun 100 prosent. Hun har tatt en avgjørelse som er vel overveid ved å gå til Esbjerg. Dette er den veien hun føler er riktig nå for å ta enda flere steg som spiller, sier Aksel Horgen og fortsetter:

– Det er en god match at hun kommer til Danmark, men det er selvfølgelig andre ting som har betydd mer. Dette er en bonus. Vi har prøvd å skille mellom forholdet og håndballspilleren Henny, sier Horgen.

Henny Reistad mener det kan være en fordel at hun har en kjæreste som vet det meste om hvilke utfordringer hun står i som håndballspiller.

– Det synes jeg så absolutt. Han har veldig god forståelse for alt sammen og det gjør det mye enklere sånn sett. Men det hadde ikke vært noe problem om han ikke hadde vært håndballspiller, understreker hun.

– Det er deilig at hun kommer nærmere, sier Aksel Horgen.

Han er akkurat nå nummer tre blant norske spillere på høyrekanten. Foran befinner VM-spillerne Kristian Bjørnsen og Kevin Gulliksen seg. Men Horgen har markert seg godt i Bjerringbro-Silkeborg hvor han spiller ved siden av verdensmester Nikolaj Øris på høyresiden.

Nordmannen har så langt denne sesongen bidratt med 93 mål på 21 seriekamper i den sterke danske ligaen. Sist lørdag scoret Horgen tre da Champions League-klubben Aalborg ble slått på bortebane – Bjerringbro-Silkeborgs sjette strake seier i serien.

– Han har kommer fint inn i det Bjerringbro, mener Henny Reistad.

– Det går veldig fint. Ting fungerer bra, sier Aksel Horgen selv.