DNB Arena i Stavanger var godt fylt opp til den første NM-finalen i ishockey siden 2019, og det ble nok av grunner til å juble for hjemmefansen.

Stavanger Oilers scoret to mål i hver av de tre periodene, og vant til slutt hele 6–0.

Dermed ble det en perfekt start for seriemesterne, som jakter sin første sluttspillstriumf siden 2017.

– Dette var ikke noe gøy. Vi virket preget fra start av alt som har skjedd de siste dagene og spilte med håndbrekket på. Det er ok intensjoner i spillet, men det virket som vi ikke helt trodde på det, sier Storhamar-trener Anders Gjøse til HA.

– Jeg synes vi hadde en perfekt vrikke-match i dag. Vi vrikket mye på rumpene og da ble det fart på oss, sier Stavanger Oilers-profil Tommy Kristiansen til TV 2 som et stikk til at Storhamar-kaptein Patrick Thoresens utalte at Stavanger Oilers er «gode på å stå i midtsonen og vrikke på ræva» i et intervju med TV 2 før finalen.

– Men det er sluttspill, så det har ikke noe å si om man vinner 1–0 eller 6–0, fortsetter Kristiansen.

– Vi får suge på karamellen i kveld, og så får vi vrikke på rumpene i Hamar på onsdag også. Vi skal nullstille og reise til Hamar og vinne der og. Det er ingenting som er bedre enn når det blir helt stille i fjøset.

– Vi må nullstille oss, glemme denne kampen og ta oss sammen til onsdag, sier Simen André Edvardsen til HA.

Norgesmesteren kåres gjennom en best av syv-serie.

I mandagens kamp kom den første scoringen kom etter drøye seks minutter. Dan Kissel fyrte av, og på returen satte kanadieren Jarrett Burton pucken i mål.

Snaue ti minutter senere satt den igjen, og nok en gang var Kissel involvert. I overtall spilte han inn til Ludvig Hoff foran mål som satte inn 2–0.

TØFF START: Storhamar-kaptein Patrick Thoresen hang med hodet underveis i kampen mot Stavanger Oilers. Foto: Carina Johansen / NTB

I den andre perioden tok det lang tid før den første scoringen kom, men så kom det to raske fra hjemmelaget.

Først ble Greg Mauldin servert av Storhamar-spiller Sondre Bjerke til 3–0, før Rob Bordson satte inn 4–0 i overtall et drøyt minutt senere.

I den tredje perioden økte Tommy Kristiansen til 5–0, før Kissel fant Steven Whitney foran mål: 6–0.

Da gjensto det fremdeles nesten en halv periode, men flere scoringer ble det ikke. Da endte det med seksmålsseier til hjemmelaget over et redusert Storhamar-mannskap.

– Det ble ampert i tredje periode. Storhamar ville bare ut og takle og spille stygt. Det fungerte dårlig det også, sier Kristiansen.

Gjestene fra Hamar måtte nemlig nøye seg uten Andreas Øksnes, Sander Vold Engebråten, Martin Rønnild, Jacob Lundell Noer, Jonas Djupvik Løvlie og Mikael Zettergren grunnet sykdom.

– Det tar vekk noen muligheter med bare tre rekker som matchups, kvalitet og selvfølgelig energinivå. Det er ikke noe problem å løse det, men i dag var det ikke bra nok. Det var for dårlig kvalitet i gjennomføringen, sier Gjøse.

– En maktdemonstrasjon, men vi skal ikke glemme forutsetningene, kommenterte TV 2s Espen Ween i det sluttsignalet lød.