Lucas Braathen ankom VM med stil da han onsdag fløy til VM-fjellet med milliardær Øystein Stray Spetalen (60) og familien i privatfly.

– Jeg må bare takke Øystein og resten av familien hans som kunne hjelpe meg så mye i en sånn situasjon, sier Braathen til VG torsdag kveld – like etter at han bekreftet seg klar til VM-slalåmen søndag.

– Det var et fly som allerede var planlagt, så leste Charlotte (Spetalen) i VG at jeg skulle ned. De hadde bestilt et fly, og så var det én ledig plass igjen. Da kontaktet de meg og lurte på om jeg ville ha den plassen, og da svarte jeg «ja, selvfølgelig», fortsetter Braathen.

– Det sparte meg mange timer, og ikke minst penger på ressurser som vi kan bruke på laget. Jeg må bare takke de for det egentlig. Det gjorde veien tilbake veldig mye lettere.

Se hvordan lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde reagerte på Braathens flytur:

Braathen ble diagnostisert med blindtarmbetennelse for et par uker siden, og det har siden vært svært usikkert om medaljehåpet kunne stille til start i VM.

Etter onsdagens ankomst til VM-bakken i Courchevel fikk han positive svar, og da kunne han torsdag kveld bekrefte sin deltakelse i slalåmen som avslutter VM i alpint.

– Jeg debuterer i mitt første VM på søndag. Jeg er tilbake, sier Braathen på en pressekonferanse.

– Det er et stort øyeblikk for meg.

Braathen briljerte også med sine tyske språkkunnskaper under pressetreffet. På tysk sa han:

– Jeg tror alt er mulig. Jeg har troen på at jeg kan vinne.

– Jeg hadde ikke stått der bare for å få en deltakerpremie. Jeg hadde stilt opp om jeg er klar for å kjempe om en pallplass eller seier, og det mener jeg at jeg er, sier han til VG.

Beslutningen tok han først etter torsdagens trening i Frankrike.

– Vi er her så det er et stort steg i seg selv. Det har vært noen turbulente uker for å si det mildt, sier han.

– Holder det i dag, så holder det på søndag. Jeg er klar for fight.

Samtidig understreker han:

– Det er klart at det er en rask retur dette her. Min første beskjed var at det skulle ta mange uker. Så at det ikke er 100% bra på søndag sier seg selv.

VG var med Braathen og støtteapparatet på Kvitfjell mandag morgen . Da smilte han og delte ut klemmer etter siste treningsøkt.

– Jeg er positiv til at jeg setter meg på et fly sånn som det gikk i dag, sa Braathen til VG da.

Etter at Braathen kom seg på plass i Frankrike, møtte han helseteamet til alpinlandslaget onsdag kveld.

22-åringen har hele uken vært tydelig på at han måtte komme seg til Courchevel før han kunne ta den endelige beslutningen om det ble VM-start.

Fredag går storslalåmdisiplinen, men den har aldri vært aktuell for Braathen etter den akutte operasjonen.

Sjekk ukens sport på TV Prøv VGs sportskalender her

Søndagens slalåm blir Braathens første VM-renn i karrieren på seniornivå. Han mesterskapsdebuterte i OL i Beijing i fjor, der han kjørte ut i både storslalåm og slalåm.

Braathen har vært blant de beste alpinistene i verden denne sesongen, med tre verdenscupseire og seks pallplasser.