– Det har hun fått. Det skulle bare mangle etter hva hun gjorde på «Impossible Games i fjor», bekrefter Bislett Games-general Steinar Hoen til VG.

Johaug løp da 10.000 meter på 31.40,67. Nylig forbedret hun sin pers på distansen til 31.32,88 på Bislett. Målet var å klare OL-kravet på 31.25.

Denne gangen er 32-åringen invitert til å løpe halve distansen i Diamonds League-stevnet. Johaug-leiren sier de nå vurderer om det passer å stille opp.

– Det er ikke tatt endelig beslutning på det, men det er en mulighet. Therese har lyst til å løpe, men det må passe med form og opplegg. Hun bruker løping som en motivasjon og for å få variasjon i treningen, sier manager Jørn Ernst.

– Det gikk veldig bra sist etter min mening, men det blir ikke flere 10.000 meter i år. Men det er gøy å prøve flere distanser. Løping er fantastisk god trening, sier trener Pål Gunnar Mikkelsplass.

Karstein Johaug, bror og treneren som følger Thereses løping tettest, har foreløpig ikke besvart VGs henvendelser.

Den legendariske løpetreneren Jack Waitz hjalp Johaug i forkant av 10.000 meteren tidligere i våres. Han sier de har diskutert deltagelse på 5.000 meter på Bislett Games.

– Hun har fremdeles fokus på vinter-OL i Beijing, men hun vurderer helt klart å stille opp, sier Waitz.

Johaug er for tiden på Sognefjellet med Skilandslaget. Mens hun er der, skal Waitz lage en treningsplan til 1. juli.

– Jeg har veldig god dialog med Karstein. På grunn av at ski er det desidert viktigste, blir løpetreningen litt basert på det. Vi skal prøve å få til noen økter som gjør at hun kan komme gjennom en 5.000 meter, sier Waitz.

Han tror i utgangspunktet at lengre distanser passer Johaug bedre. Og særlig på et annet underlag enn bane.

– På Bislett kommer løpere av en helt annen klasse enn Therese. Det vil bli en kamp om klokken. Hva som er mulig å få til, har vi ikke snakket om ennå, sier Waitz.

Hoen sier det er for tidlig å avsløre hvilke utøvere som vil stille 1. juli.

– Det er ingen som skal ha forventninger til Johaug, men det er veldig god læring for henne. Jeg har sagt til dem at Johaug må bruke denne dagen som læring. Bislett Games er noe helt annet med felt, dytting og ulike grupper, sier Hoen.

Han poengterer at han har har store forventinger til Karoline Bjerkeli Grøvdal.

– Jeg er fryktelig spent på henne. Bare vent å se. Jeg ser hun på treninger stadig. Hun har aldri sett så bra ut. Fyttirakkern, sier Hoen.

PS! Johaug har tidligere sagt at hun ønsker å stille i EM neste år.