Hvordan skal RBK-spillerne trene for å bli best igjen? Hvordan skal laget spille? Og skal RBK styres av trener og sportslig leder, eller en manager?

– Vi skal diskutere hvordan vi skal organisere oss i årene som kommer, og hvordan vi skal bli en mye bedre fotballklubb. Vi har lett i blinde etter den neste Nils Arne. Det er på tide å starte litt på nytt, sier styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen.

– Dette blir et viktig «startmøte». Vi har en bra trenerløsning (Ingebrigtsen/Hoftun ut året), som samtidig gir oss tid til å få gjennomført en skikkelig prosess. Både i trenerspørsmålet og den sportslige veien videre, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Aktuelt å søke råd eksternt

Overgangståka har lettet fra Brakka, og e-cupsommeren er allerede over. Det er på tide å se framover. Etter det som etter alle solemerker blir RBKs fjerde troféløse sesong på rad, skal klubben ta klare grep. Mandag fronter derfor Koteng og Dyrhaug et«stormøte», hvor hele styret vil være til stede. Det samme vil Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen fra sportslig avdeling, samt Trond Alstad fra administrasjonen.

– Det kan også bli flere til stede. Det er viktig å bruke kompetansen som er både i klubben og rundt oss, sier Koteng.

Fire viktige temaer

Han understreker at ingen avgjørelser blir tatt mandag, men at det handler om å legge en framdriftsplan for månedene som kommer. Blant annet i trenerjakten. Her er de viktigste punktene på agendaen:

Ny trener

Ifølge Koteng vil ikke navn bli diskutert nå. Det handler om å skissere framtidens sjef. Skal RBK fortsette som i dag, med trener og sportslig leder, eller hente en manager som styrer alt. Kåre Ingebrigtsen har kontrakt i to år til, det kan bli både som assistent eller hovedtrener. Erik Hoftun har fast stilling som sportslig leder, som er oppe til evaluering.

Koteng ser imidlertid ingen utfordringer med at begge disse er med på dette møtet:

– Nei, det handler ikke om personer nå, men om klubben RBK, uavhengig av hvem som er trener om fem år.

Trening

Hvordan skal RBK trene for å bli best? Både fysisk trening og samhandling er viktige temaer. Her sier Koteng det er aktuelt å snakke med folk utenfor klubben, for å tilegne seg enda bedre kompetanse.

– Norsk fotball er beviselig ikke god nok for tida. Trener vi nok? Trener vi riktig? Dette har ikke RBK-styret nok kompetanse på, og kanskje må vi også søke råd fra andre idretter. RBK vil bli best igjen, og har også en europeisk ambisjon. Da må vi ta konsekvensene av det på treningsfeltet.

Kjøp og salg av spillere

Hvordan RBK skal opptre på overgangsmarkedet i framtida, vil også bli diskutert. For eksempel om man skal satse enda hardere på å hente unge spillere, for å øke sjansen til å skape flere egenproduserte a-spillere.

Ny økonomisk hverdag

Hvordan vinne gull og samtidig gå i balanse? Sist RBK slo tilbake etter magre år var Erik Hamrén trener (2008-10). Høsten 2008 skrev Adresseavisen at klubben brukte 100 millioner på spillere alene. Det gikk kraftig ut over økonomien. Nå er det tæring etter næring.

– I sommer har fire reist, mens to er hentet inn. Det er ingen tvil om at vi må stikke fingeren i jorda framover, også, sier daglig leder Dyrhaug.

Koteng er ikke i tvil om viktigheten av at RBK-lederne samles nå:

– Vi har elleve seriekamper igjen, og har lagt bak oss et overgangsvindu og en e-cupsommer. Dette er god timing for å starte en slik prosess, sier han.

Daglig leder: Tove Moe Dyrhaug. Foto: OLE MARTIN WOLD