Rosenborg holdt på å gå på en smell av de virkelig sjeldne i kvalikkampen mot Oslo-laget Grüner i Leangen Ishall. Hjemmelaget så ut til å ta en komfortabel seier mot opprykksrivalene, da de hadde en firemålsledelse lang uti siste periode.

- Vi startet bra, og kjørte over dem, sier Joakim Erbe, som ble kåret til dagens bestemann.

Men da Grüners Tom Ivar Thompson reduserte til 4-1 skapte det trøbbel i RIHK-forsvaret.

For det som for de 1236 fremmøtte så ut til å være et trøstemål, var isteden en skikkelig vitamininnsprøytning for bortelaget.

- Vi satte tempoet ned, og det straffet oss. Det første baklengsmålet skapte panikk, sier Erbe.

Reddet av stolpen

Bare minuttet senere var de nemlig på farten igjen, og denne gang var det Morten Elverud sin tur til å overliste Rosenborg-keeper Jens Iwarsson. To minutter før slutt var Elverud på plass igjen og sørget for nok en redusering, et mål som virkelig fikk RIHK-fansen til å bite negler.

- De ga aldri opp, det skal de ha, sier Duane Harmer om bortelaget.

Kampens øyeblikk inntraff rett etterpå, Grüner hadde en megasjanse til å fullføre et sensasjonelt comeback da et skudd smalt i stolpen og ut. Bortelaget prøvde desperat å få en utligning i de siste sekundene i kampen, og valgte å spille med seks utespillere. Dermed kunne Frank Gunnar Dahl enkelt sette punktum med 5-3 da han stjal pucken og sendte den i tomt bur.

Hadde kontroll

For det hele begynte så bra for hjemmelaget. Rosenborg tok tidlig initiativet i kampen, og presset gjestene fra Grüner bakover og skapte flere farligheter. 4 minutter og 54 sekunder ut i første periode ble presset belønnet med en straffe skaffet av Jørgen Reiss-Jacobsen. Daune Harmer hadde ingen problemer med å utmanøvrere Grüner-keeper Tom Sjølie og satte pucken enkelt i mål.

Harmer har fått mye ros for de gode straffene sine i det siste.

- Hva er hemmeligheten bak de gode straffene dine?

- Hehe, nei, det er ingen hemmeligheter, du må bare bevege deg, sier han til adressa.no.

Men RIHK hadde ikke tenkt å legge seg bakpå for å forsvare en 1-0 ledelse, for kun ett minutt senere sto Morten Fureberg Nielsen for dagens andre scoring. Han ble spilt lekkert gjennom av kampens første målscorer Reiss-Jacobsen. Etter mål nummer to ble det noe mer jevnspilt, men RIHK hadde fortsatt det meste av spillet og satte Grüner-keeperen på flere prøver

Gode i undertall

Andre periode ble litt «stille før stormen» og endte målløst, men som i første var Rosenborg det beste laget også nå, da de vant skuddstatistikken til tross for flere undertallsperioder.

Tredje periode åpnet på best tenkelig måte for hjemmelaget. På en kontring i undertall satte Thomas Wiig fart på venstrekanten og spilte uegoistisk til høyre der Joakim Erbe sto klar til å dundre pucken opp i krysset på utsøkt vis. Og storspillet i undertall var virkelig forskjellen på lagene, for Rosenborg nettet like gjerne en gang til i samme undertallsperiode.

Denne gang var det David Brodawski som sto for målet, etter at han satte en retur fra eget skudd. Av dagens fem mål kom hele tre i undertall for RIHK.

I den andre kvalikkampen vant Frisk Asker 8-2 over Kongsvinger.

Ørjan Næss er farlig frempå på stillingen 2-0 i siste periode. Foto: GLEN MUSK