Klar for Rosenborg

Duane Harmer og Svein Enok Nørstebø er hentet inn på korttidskontrakter for å hjelpe klubben opp i eliteserien.

Saken oppdateres.

I går satt Duane Harmer (35) ringside da RIHK lekte seg mot Stjernen 2 i andre kamp på to dager, mens Svein Enok Nørstebø (37) ledet Leangens g-15-klubb i kamper mot Vålerenga og Storhamar på Østlandet.

I dag er begge å finne på Rosenborg-trening, klare for det som nå handler om én ting: kvalikkampene starter i mars.

- Det ser bra ut allerede. Men jeg håper å kunne bidra med mitt. Denne byen trenger et lag i eliteserien, sier Harmer til Adresseavisen.

Vraket Lillehammer og Frisk

Han har trent med klubben siden 1. desember, etter å ha spilt i finsk (Tappara) og svensk (Södertälje) eliteserie de to siste årene. Kanadieren, som har kone fra Trondheim, ønsket seg i utgangspunktet til en større liga også nå, men vraket samtidig tilbud fra eliteklubber som Lillehammer og Frisk for å bli i Trondheim.

- Jeg trives godt i byen og liker meg i miljøet. Derfor signerte jeg, sier han.

Harmer har skrevet en kontrakt som varer ut denne sesongen, og skal jobbe deltid ved siden av å være spille for RIHK.

Samme kontraktslengde har også brannmann Nørstebø. Den meritterte backen la opp i 2006, men har spilt 3. divisjonshockey de siste årene. Fredag trente han for første gang med RIHK, og selv om han viste glimt av gammel storhet regner han ikke med å spille kamper de nærmeste ukene.

- Jeg er først og fremst med som en backupløsning, og i starten handler det mest om å bidra på treningene. Jeg trenger ganske mange økter før jeg føler meg klar for kamper, sier han.

- Hvorfor gjør du dette?

- Dersom jeg kan gjøre en innsats for at det blir elitehockey i Trondheim igjen, så gjør jeg det. Det er mange spennende unge spillere her, og viktig å ha et lag i toppen, sier han.

- Godt forberedt

Sportslig leder Einar Olsvik gliste bredt da signeringene var klare.

- Nå har vi klart å forberede oss optimalt inn mot en kvalifisering, sier han, som har dette å si om duoen:

- Alle som kjenner norsk hockey vet hvem Nørstebø er. Men vi skal gi ham tid til å få trent seg skikkelig opp, sier han.

- Harmer er enkelt og greit ligaens beste back, sier Olsvik.

I natt stenger overgangsvinduet, og med Ørjan Næss, Duane Harmer og Svein Enok Nørstebø på plass, er RIHK-ledelsen komfortable inn mot kvaliken. Den starter i mars, og med seirene i helga skal mye gjøres galt om laget ikke kommer dit. Stjernen-rekruttene var sjanseløse i helga, og RIHK har nå 15 poeng ned til Stavanger 2 på fjerdeplass. Tre lag går til kvalik.

 
    
      (Foto: STEINAR EGGEN)

  Foto: STEINAR EGGEN

 
    
      (Foto: TERJE VISNES)

  Foto: TERJE VISNES

På forsiden nå