Frode Lillefjell blir ny trener for Team Trøndelag:

Fant Monsens erstatter på pub

Frode Lillefjell (39) flytter hjem fra Alaska og overtar som trener for Team Trøndelag etter Arild Monsen.

Saken oppdateres.

Mens Arild Monsen forlater Team Trøndelag til fordel for Canada, drar Frode Lillefjell motsatt vei for å bli suksesslagets nye sjef.

- Jeg ser på oppgaven som en stor utfordring. Det er både bra og tøft å ta over et lag som har prestert så godt, sier Lillefjell, som har femte- og syvendeplass fra NM som sine beste plasseringer som aktiv løper.

Syv år som fulltidstrener

De siste syv årene har han vært ansatt som trener på fulltid for skilaget til Alaska Pacific University. Blant annet har han hatt ansvar for Kikkan Randall, som tok USAs første verdenscupseier noensinne i russiske Rybinski desember i fjor.

- Hva kan du bidra med?

- Jeg håper å kunne lære løperne mer om teknikk og hvordan man bør trene for å nå toppen. Etter at jeg er blitt eldre ser jeg hvor avgjørende det er å ha en proff innstilling. Min filosofi går ut på å trene mye mengde. Grunnlaget bør være god langkjøring, ikke for rolig. I tillegg til en del hard trening, forklarer han.

Har fulgt med på nettet

- Har du god kjennskap til Team Trøndelag?

- Jeg har ikke fulgt med annet enn på internett, men skal sette meg inn i det nå. Løperne har jeg ikke veldig god kjennskap til, men jeg har pratet med Petter Eliassen.

Avgjørende pub-møte

Praten med Eliassen skjedde på en pub i Fairbanks i Alaska og ble avgjørende for trenerens fremtiden.

- Jeg var i Alaska på ferie rett etter påske. Etter å ha gjennomført alle planlagte skirenn, møtte jeg Frode på en pub. Vi begynte å diskutere trening og han fortalte at han hadde tenkt seg hjem til Norge. Da sa jeg at det var ledig jobb i Team Trøndelag, forteller Petter Eliassen.

Fikk fortgang i sakene

Så mens en jazzklubb i Stockholm ble avgjørende for RBKs siste treneransettelse, var en pub i Alaska stedet hvor regionlaget i langrenn fant en løsning på sitt trenerspørsmål.

Team Trøndelag-sjef Guri Hetland bekrefter historien.

- Vi hadde fått flere tips om at Frode var på tur hjemover, men vi fikk litt fortgang på sakene etter at Petter hadde pratet med ham, forteller hun.

Perfekt timing

Lillefjell flytter hjem fra Alaska sammen med sin kone og tre barn.

- Den eldste begynner på skolen til høsten, så det er perfekt timing.

Guri Hetland er svært godt fornøyd med at 39-åringen har undertegnet en toårsavtale.

- Frode var vårt førstevalg og har en filosofi som vi tror på. Jeg tror vi får en skikkelig bra treningsgruppe med mange unge og sultne løpere, samt enkelte rutinerte, sier hun.

 
        
            (Foto: JENS PETTER SØRAA)

  Foto: JENS PETTER SØRAA

På forsiden nå